Πολιτική

Ξεκάθαρο μήνυμα Ανδρουλάκη στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ: Δεν θα επιτρέψω ρήγμα στην ψηφοφορία για τα μη κρατικά πανεπιστήμια 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλακης έστειλε αυστηρό και σαφές μήνυμα στους βουλευτές του, αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση που κράτησε πάνω από 3 ώρες ξεκαθάρισε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πως «δεν θα επιτρέψω να υπάρξει ρήγμα στην ψηφοφορία» για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημείωσε πως «διαχρονική προγραμματική θέση του κόμματός μας είναι η ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων με αναθεώρηση του άρθρου 16». Μάλιστα, ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε να συνταχθεί κείμενο δέσμευσης απ’ όλους, για αλλαγή του επίμαχου άρθρου κατά τη αναθεώρηση του Συντάγματος για την ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων.

Εξηγώντας τι θέλει το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε πώς επιδίωξη είναι:

-ισχυρό δημόσιο πανεπιστήμιο
-ισχυρά μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια,
-και ισχυρή ρύθμιση της μεταλυκειακής εκπαίδευσης. 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης άσκησε δριμεία κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας μεταξύ άλλων πως τον βοηθά η ανυπαρξία αντιπρότασης. «Δεν μπορεί κάποιοι εδώ και δύο χρόνια να αγοράζουν και να επενδύουν, και να έρχεται ένα νομοσχέδιο κομμένο και ραμμένο στις επενδύσεις τους. Αυτό δεν είναι διευθέτηση» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Εμείς όμως, έχουμε ολοκληρωμένη πρόταση, τόσο για το ορθό πλαίσιο λειτουργίας των μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, όσο και για την ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου», συμπλήρωσε και τόνισε: «Με το νομοσχέδιο δίνεται η δυνατότητα σε ένα fund και ένα κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο του εξωτερικού, να ιδρύσουν ένα παράρτημα, επί της ουσίας κερδοσκοπικό στη χώρα μας.

Η Ελλάδα ήταν ευρωπαϊκή εξαίρεση και ο κ. Μητσοτάκης μας καθιστά εκ νέου εξαίρεση, καθώς θα επιτρέπεται η ίδρυση κερδοσκοπικών ξένων παραρτημάτων, αλλά όχι ελληνικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων».  

 «Σκοτωμός» Ανδρουλάκη με Κωνσταντινόπουλο και Γιαννακοπούλου για τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια

Ο «κακός χαμός» έγινε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ μεταξύ του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη και των βουλευτών Νάντια Γιαννακοπούλου και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο λόγος του καυγά του Νίκου Ανδρουλάκη με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ήταν η στάση του κόμματος απέναντι στα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια, καθώς οι βουλευτές τάσσονται υπέρ, ενώ ο κ. Ανδρουλάκης έχει δώσει «γραμμή» για κατά.
Ο κ. Κωνσταντινόπουλος φέρεται να είπε πως «κανείς δεν κατάλαβε για ποιο λόγο λέμε «όχι» στο νομοσχέδιο Πιερρακάκη», ασκώντας κριτική στον κ. Ανδρουλάκη, αφού είπε πως έπρεπε να έχουν συνεδριάσει για να αποφασίσουν τη στάση που πρέπει να κρατήσουν. «Δεν μας φώναξες να σου πούμε την άποψή μας όσοι σπουδάσαμε έξω ή έχουμε τα παιδιά μας έξω, όπως μας είχες πει», πρόσθεσε.
Ο κ. Ανδρουλάκης με σκωπτικό τόνο απάντησε «Τι προτείνεις δηλαδή;». Κάπου εκεί παρενέβη και η Νάντια Γιαννακοπούλου λέγοντας πως το σκανδιναβικό μοντέλο που αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει στο πρόγραμμά του, τονίζοντας και αυτή πως θα έπρεπε να έχουν συνεδριάσει νωρίτερα.  «Αυτό από μόνο του είναι ένα σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας, δεν είμαστε υπάλληλοι», πρόσθεσε.
Μετά απ’ όλα αυτά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε να εννοηθεί πως θα υπάρξει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, παρ’ ότι μέχρι τώρα είχε πει πως δεν θα το κάνει.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Κωνσταντινόπουλος δεν έχει πει μέχρι τώρα ποια στάση θα κρατήσει κατά την ψηφοφορία, ενώ η κ. Γιαννακοπούλου έχει ήδη ξεκαθαρίσει πως θα το υπερψηφίσει.

 

 

To άρθρο Ξεκάθαρο μήνυμα Ανδρουλάκη στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ: Δεν θα επιτρέψω ρήγμα στην ψηφοφορία για τα μη κρατικά πανεπιστήμια  δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button