Ελλάδα

Ν. Αιγαίο: Νέες μαζικές αφίξεις μεταναστών – Συνελήφθησαν διακινητές

Μαζικές αφίξεις μεταναστών σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες σε νησιά του Ν. Αιγαίου, όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Ειρήνης Κω, ταχύπλοο σκάφος με μεγάλο αριθμό επιβαινόντων να κατευθύνεται με μεγάλη ταχύτητα προς την ακτή, χωρίς τη χρήση των φανών ναυσιπλοϊας.

Καταδίωξη στην Κω – Συνελήφθησαν χειριστές σκάφους

Το ταχύπλοο προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς θέτοντας σε κίνδυνο τους επιβαίνοντές του. Στη συνέχεια, από το περιπολικό πλοίο πραγματοποιήθηκε η χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, με το ταχύπλοο να μην συμμορφώνεται και να αποβιβάζει μεγάλο αριθμό ατόμων στην παραθαλάσσια περιοχή της Αγίας Ειρήνης. Ακολούθησε καταδίωξη, το σκάφος ακινητοποιήθηκε και οι δύο χειριστές που επέβαιναν σε αυτό, συνελήφθησαν. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο της Κω.

Εντοπισμός 33 μεταναστών και σύλληψη του διακινητή τους στην Ψέριμο

Επίσης, τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, για την ύπαρξη μεγάλου αριθμού επιβαινόντων στον όρμο Βαθύ της Ψερίμου, καθώς και για την ταυτόχρονη αναχώρηση από το σημείο φουσκωτού ταχύπλοου σκάφους χωρίς τα φώτα ναυσιπλοΐας. Αμέσως στην περιοχή μετέβησαν δύο σκάφη του Λιμενικού, που εντόπισαν και ακινητοποίησαν το ταχύπλοο και συνέλαβαν τον κυβερνήτη του.

Το ταχύπλοο είχε ξεκινήσει από τις ακτές της Αλικαρνασσού Τουρκίας με προορισμό την Ελλάδα. Oι αλλοδαποί δήλωσαν ότι κατέβαλαν για την μεταφορά τους χρηματικά ποσά από 2.000 έως 4.000 ευρώ.

Ακολούθως, τις μεσημβρινές ώρες χθες, το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλεξε από το λιμάνι της Ψερίμου 33 αλλοδαπούς (5 άνδρες, 7 γυναίκες και 21 ανήλικοι), και τους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι της Καλύμνου. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο της Καλύμνου.


Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button