Ελλάδα

Νικολακόπουλος: Προχωρά ο διαγωνισμός για τη μεταφορά των Φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου «υπεγράφη σήμερα Τρίτη (4/3) από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλο, η απόφαση της έγκρισης πρόσκλησης συμμετοχής σε διάλογο και της διενέργειας του Β.Ι σταδίου της Β’ φάσης του Δημόσιου Διεθνούς Διαγωνισμού, με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου για την ανάθεση σύμβασης σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για το έργο: “ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΜΕ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ (ΣΔΙΤ)”, μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ), με διενεργούσα αρχή το ΤΑΙΠΕΔ, κατ’ εντολή, στο όνομα και για λογαριασμό του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη».

Όπως ανέφερε ο κ. Νικολακόπουλος, πρόκειται για μία πολύ σημαντική στιγμή, καθώς με τη σημερινή υπογραφή της απόφασης, ξεκινάει το δεύτερο στάδιο της Β’ φάσης του Δημόσιου Διεθνούς Διαγωνισμού, με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου, για την ανάθεση σύμβασης σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με αποτέλεσμα να πλησιάζει η τελική μέρα μετεγκατάστασης του Σωφρονιστικού Συγκροτήματος Καταστημάτων Κορυδαλλού, στον Ασπρόπυργο.

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά αλλά και ξεχωριστή τιμή, που επί των ημερών μας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προχωρούμε στην υπογραφή μίας τόσο σημαντικής απόφασης.

Με το συγκεκριμένο, εμβληματικό έργο της μετεγκατάστασης του μεγαλύτερου Σωφρονιστικού Συγκροτήματος Καταστημάτων της χώρας, του Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο, παίρνει σάρκα και οστά ένα μεγάλο και καθαρά αναπτυξιακό project, πάνω στη βάση του στρατηγικού σχεδιασμού που έχουμε θέσει ως πολιτική ηγεσία, για μία Σωφρονιστική Πολιτική, με έντονο ανθρωποκεντρικό πρόσημο και ακόμη πιο σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές στα Σωφρονιστικά Καταστήματα.

Βασικός σκοπός του συγκεκριμένου έργου, είναι να πετύχουμε αφενός την αποσυμφόρηση και τη διαμόρφωση ασφαλών συνθηκών κράτησης, και αφετέρου την πολεοδομική και περιβαντολογική ανάπτυξη της περιοχής του Κορυδαλλού, καθώς ένα μεγάλο μέρος του αστικού ιστού θα παραδοθεί στους κατοίκους, για χώρους άθλησης και αναψυχής.

Συνεχίζουμε τη μεθοδική δουλειά μέχρι τον τελικό στόχο, που είναι η μέρα έναρξης των εργασιών κατασκευής του νέου Δικαστικού Σωφρονιστικού Συγκροτήματος Ασπροπύργου», κατέληξε ο κ. Νικολακόπουλος.

Οι νέες φυλακές θα αναπτύσσονται σε έκταση περίπου 100 στρεμμάτων και θα περιλαμβάνουν 14 πτέρυγες, χωρητικότητας 200 ατόμων η κάθε μία.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου κατασκευής του νέου Σωφρονιστικού Καταστήματος, που σχεδιάζεται να υλοποιηθεί με τη μέθοδο ΣΔΙΤ, ανέρχεται σε 130 εκατ. ευρώ δίχως ΦΠΑ και εκτιμάται ότι αυτό το ποσό θα καλύψει το αρχικώς προ-εκτιμώμενο κόστος κατασκευής των εγκαταστάσεων, χωρίς να περιλαμβάνει έξοδα εξοπλισμού, λειτουργίας και συντήρησης.

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, οι νέες κτηριακές εγκαταστάσεις θα αναπτύσσονται σε έκταση περίπου 100 στρεμμάτων και θα περιλαμβάνουν 14 πτέρυγες, χωρητικότητας 200 ατόμων έκαστη. Θα περιλαμβάνουν, επίσης, νοσοκομειακές υποδομές, ψυχιατρική πτέρυγα, χώρους θεραπευτικών προγραμμάτων, δικαστικές αίθουσες, πτέρυγες σχολικής εκπαίδευσης, γυμναστήριο, βιβλιοθήκη, πειθαρχικά κελιά, εργαστήρια, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για χώρους λατρείας.


Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button