Κόσμος

Νέα Ζηλανδία: Η πρώτη χώρα που καταργεί το κάπνισμα με νόμο

Η Νέα Ζηλανδία θα απαγορεύσει με νόμο τις πωλήσεις καπνού σε όσους γεννήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 2009. Ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ αρχής γενομένης του Ιουλίου του 2024, και θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις σύμφωνα με τις οποίες θα μειωθεί η περιεκτικότητα σε νικοτίνη στα καπνικά προϊόντα αλλά και ο αριθμός των πωλητών καπνού κατά περισσότερο από 90%.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Casey Costello είπε ότι η κυβέρνηση συνασπισμού δεσμεύτηκε να μειώσει το κάπνισμα υιοθετώντας μια διαφορετική ρυθμιστική προσέγγιση για να αποθαρρύνει τη συνήθεια και να μειώσει τη βλάβη που αυτό προκαλεί.

«Σύντομα θα λάβουμε ένα πακέτο μέτρων στο υπουργικό συμβούλιο για να αυξήσουμε τα διαθέσιμα εργαλεία για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να κόψουν το κάπνισμα», είπε ο Costello.

O αναπληρωτής υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι και οι κανονισμοί για το άτμισμα θα γίνουν επίσης αυστηρότεροι προς αποτροπή των νέων. Η απόφαση, επικρίθηκε έντονα για τον πιθανό αντίκτυπο που θα έχει σε πληθυσμούς όπως εκείνους των Μαορί και Πασφίκα, στους οποίους τα ποσοστά καπνίσματος είναι πολύ υψηλά.

New Zealand set to scrap world-first tobacco ban


Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button