Οικονομία

Μπαράζ ξένων παραγγελιών σε ελληνικές εταιρείες ένδυσης της Κεντρικής Μακεδονίας

Παραγγελίες ύψους 2,5-3 εκατ. ευρώ απέδωσαν οι 558 συναντήσεις με Έλληνες και ξένους αγοραστές, που πραγματοποίησαν σε Μόναχο και Μαδρίτη συνολικά 15 επιχειρήσεις ένδυσης-κλωστοϋφαντουργίας από την Κεντρική Μακεδονία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής και έτοιμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ).

Οι επιχειρήσεις στηρίχθηκαν ενεργά από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης για τη συμμετοχή τους σε δύο από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις μόδας, τη MUNICH FABRIC START (23-25.1.2024) στο Μόναχο και τη MOMAD (9-11.2.2024) στη Μαδρίτη.

Συνολικά, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δραστηριοποιούνται περίπου 1.000 επιχειρήσεις ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας (το 44% της χώρας), οι οποίες απασχολούν 12.000 εργαζόμενους (48% της χώρας) και πραγματοποιούν εξαγωγές 1,1 δισ. ευρώ (το 70% της χώρας).

Ήταν η έκτη συνεχόμενη χρονιά που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον ΣΕΠΕΕ, συμμετέχει στις δύο συγκεκριμένες εκθέσεις του εξωτερικού.

«Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα στη σύναψη διεθνών εμπορικών συμφωνιών που κατέγραψε και φέτος η ελληνική ένδυση-κλωστοϋφαντουργία στις μεγαλύτερες κλαδικές εκθέσεις του εξωτερικού, επιβεβαιώνουν τη σταθερή επιλογή υποστήριξης του εξαγωγικού προσανατολισμού του κλάδου, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Τα ελληνικά προϊόντα ένδυσης που με την ποιότητα και την αισθητική τους κατακτούν συνεχώς τις παγκόσμιες αγορές, αναδεικνύουν τη μεγάλη δυναμική του κλάδου. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, είναι και θα συνεχίσει να είναι, ουσιαστικός σύμμαχος των επιχειρήσεων ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας, που αποτελούν κρίσιμο παράγοντα στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της τοπικής οικονομίας» υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας.

Στη MUNICH FABRIC START συμμετείχαν περίπου 1.100 εκθέτες από 39 χώρες, καλύπτοντας τους τομείς των νημάτων, υφασμάτων, τυπωμάτων, τζιν, βοηθητικών υλικών και αξεσουάρ, νέων τεχνολογιών και παραγωγής ενδυμάτων. Οι εμπορικοί επισκέπτες ανήλθαν σε 20.000 από 55 χώρες.

Οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που παρουσίασαν τα προϊόντα τους εκεί ήταν οι AGELINA, ALTERO, ARTE TESSUTO, CHIRAS, DIMIS, MAKOTEX, NIKOPLEX, UNION 3 FASHION και TELIDIS.

Στη δε έκθεση MOMAD συμμετείχαν ως εκθέτες περισσότερα από 300 brands από 18 χώρες, ενώ άλλοι 225 εκθέτες από 14 χώρες μετείχαν στην Bisutex.

Οι εμπορικοί επισκέπτες ανήλθαν σε 14.000 στην MOMAD και 8.600 στην Bisutex. Από την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχαν έξι επιχειρήσεις και συγκεκριμένα οι: AELIA, AXEL ACCESSORIES, BLE RESORT, K7 KONSTANTINOS, PRIME FASHION και VERDE.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button