Κόσμος

Μπάιντεν: Επικράτησε στις προκριματικές εκλογές στο Μίσιγκαν – «Τιμωρήθηκε» με λευκό για τη Γάζα

Κέρδισε ο Τζο Μπάιντεν τις προκριματικές εκλογές για το χρίσμα των Δημοκρατικών, που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη (27/2) στο Μίσιγκαν, την ίδια ώρα, όμως, που, σημαντικό κομμάτι των ψηφοφόρων τον «τιμώρησε» ψηφίζοντας λευκό για την στήριξη που έχει προσφέρει στο Ισραήλ

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, 58.000 ψηφοφόροι επέλεξαν τη «μη δεσμευτική» ψήφο, αντίστοιχο του λευκού.

Το αποτέλεσμα αυτό είναι ανησυχητικό για τον Δημοκρατικό, διότι πριν τέσσερα χρόνια κέρδισε στο Μίσιγκαν τον Ντόναλντ Τραμπ με μικρή διαφορά.

Ακτιβιστές της πολιτείας αυτής στις μεσοδυτικές ΗΠΑ είχαν ξεκινήσει την εκστρατεία «Listen to Michigan» (Ακούστε το Μίσιγκαν) προκειμένου να στείλουν «ένα ηχηρό και αδιαμφισβήτητο μήνυμα» ότι η χρηματοδότηση και η στήριξη του πολέμου στη Γάζα «έρχονται σε αντίθεση με τις αξίες του Δημοκρατικού Κόμματος».

Η εκστρατεία ήθελε να κινητοποιήσει τουλάχιστον 10.000 ψηφοφόρους, έναν αριθμό που δεν ήταν μόνο συμβολικός. Αυτή ήταν η διαφορά ψήφων μεταξύ Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ το 2016, όταν η Δημοκρατική υποψήφια έχασε το Μίσιγκαν.

«Το κίνημά μας βγήκε νικητής σήμερα και ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες. Δεκάδες χιλιάδες Δημοκρατικοί από το Μίσιγκαν, πολλοί από τους οποίους ψήφισαν τον Μπάιντεν το 2020, δεν δεσμεύονται στην επανεκλογή του λόγω του πολέμου στη Γάζα», τόνισε η εκστρατεία σε ανακοίνωσή της.

Σημειώνεται πως, το Μίσιγκαν δίνει τη δυνατότητα του ψηφοφόρους να επιλέξουν τη «μη δεσμευτική» ψήφο για να δείξουν ότι αμφιβάλλουν πως ο υποψήφιος ενός κόμματος έχει τη στήριξη της βάσης.


Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button