Πολιτική

Μητσοτάκης: Ανυπόστατα όσα λέγονται για μπάζωμα στα Τέμπη – Δεν θα δώσουμε επίδομα Πάσχα

Συνέντευξη στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι» παραχωρεί αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Για τα φαινόμενα βίας ρωτήθηκε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην εκπομπή Αταίριαστοι του ΣΚΑΙ. Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες για την Θεσσαλονίκη, τόνισε και σημείωσε ότι υπάρχει πιο αυστηρός αντιρατσιστικός νόμος.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις για το μπούλινγκ στα σχολεία και πολλά περιστατικά είπε ξεκινούν από εκεί και γι’ αυτό η πλατφόρμα ενεργοποιείται άμεσα. Προσπαθούμε να τα εντοπίσουμε νωρίτερα αυτά τα φαινόμενα, είπε.
Έχει ενταθεί η παρουσία της αστυνομίας στις γειτονιές τόνισε ακόμα γιατί δρα αποτρεπτικά. Όσο χρησιμοποιούμε την τεχνολογία για να απλοποιούμε την σχέση του πολίτη με το κράτος μπορούμε να βγάζουμε περισσότερους αστυνομικούς στο δρόμο. Αν δείτε τα στατιστικά της εγκληματικότητας θα δείτε μια αισθητή βελτίωση αλλά αυτό δεν αντανακλάται στο αίσθημα του πολίτη. Υπάρχει πρόοδος στις υποθέσεις που αφορούν την Greek Mafia και έχουμε δει θετικά δείγματα και αναφέρθηκε επίσης στην οπαδική βία όπου αναμένεται η ολοκλήρωση της έρευνας για τον θάνατο του αστυνομικού στο Ρέντη.
Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την κατάσταση στο ποδόσφαιρο και πρόσθεσε ότι στο μπάσκετ είμαστε ακόμα καλύτερα. Θα φτάσουμε σε λύσεις στο ποδόσφαιρο αρκεί να το θέλουν όλοι και εννοώ και τους παράγοντες.

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε για τα Τέμπη και τα περί μπαζώματος αλλά και εξαφάνισης βαγονιλων. «Είναι πολύ στενάχωρη αυτή η συζήτηση και οφείλω να δώσω συγκεκριμένες απαντήσεις. Δεν θέλουμε fake news στον δημόσιο διάλογο γιατί αδικούν το μέγεθος της τραγωδίας. Τον λόγο έχει η δικαιοσύνη και αυτή θα απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα και για το μπάζωμα και τα βαγόνια.
Είναι σημαντικό ότι η δικαιοσύνη επέλεξε να έχει δεύτερο πραγματογνώμονα.
Τι να συγκαλύψουμε ακριβώς με το μπάζωμα; Θυμάμαι τις εικόνες και τις μυρωδιές ήταν ότι πιο δύσκολο έχω κάνει στη ζωή μου. Έπρεπε να σταθεροποιηθεί το έδαφος και να γίνουν έρευνες αν υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι. Τότε ψάχναμε ακόμα σορούς και μιλούν κάποιοι για μπάζωμα; Λυπάμαι και οργίζομαι. Η δουλειά από τους επιχειρησιακούς παράγοντες έγινε όσο καλύτερα γίνεται. Για τα βαγόνια διερωτήθηκε: τι έγινε εξαερώθηκαν; Συγκρούονται δυο αμαξοστοιχίες και ξαφνικά δυο βαγόνια εξαφανίστηκαν, αυτό μου λέτε;
Γι αυτό επειδή εγώ σέβομαι τιμώ και σκύβω το κεφάλι στις οικογένειες των θυμάτων και έχουν το δικαίωμα να είναι οργισμένες λέω: είμαι σίγουρος ότι όλα αυτά είναι ανυπόστατα. Το έχει πει η ίδια η πυροσβεστική. Όλα αυτά ήταν επιχειρησιακές ενέργειες. Θέλω να θυμηθείτε το κλίμα εκείνων των ημερών. Κάποιοι προσπαθούν να χτίσουν καριέρες πάνω στα Τέμπη. Και απάντησε ότι εννοεί τον Κυριάκο Βελόπουλο.
Όσοι πιστεύουν είπε ακόμα ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα μπορούν να καταθέσουν αίτημα προανακριτικής αλλά με συγκεκριμένα στοιχεία. Πρώτος εγώ θέλω να μάθω την αλήθεια. Αυτή τη στιγμή ο σιδηρόδρομος είναι όσο ασφαλής μπορεί να είναι καθώς κουβαλάει παθογένειες δεκαετιών, σημείωσε.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι πάνω από 800 ευρώ αλλά δεν μπορώ να σας πω ακόμα πόσο, είπε αναφορικά με την επερχόμενη ανακοίνωση.

Ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να περιμένουν οι ευάλωτοι επίδομα Πάσχα. Έχουμε να υλοποιήσουμε έναν πολύ δύσκολο προϋπολογισμό και έχουμε κάνει πρόσθετες παρεμβάσεις με τον τομέα της υγείας. Την 1η Απριλίου θα γίνει η αύξηση του κατώτατου μισθού και αν έχουμε κάτι θα γίνει προς το τέλος του χρόνου. Θα μπορούσα να πω εκλογές έρχονται θα δώσουμε κάτι αλλά δεν θα δώσουμε επίδομα Πάσχα.

Δείτε ζωντανά

 

 

To άρθρο Μητσοτάκης: Ανυπόστατα όσα λέγονται για μπάζωμα στα Τέμπη – Δεν θα δώσουμε επίδομα Πάσχα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button