Οικονομία

Με κατώτατο «πλαφόν» τα 479 ευρώ το νέο ανταποδοτικό επίδομα ανεργίας

Κατώτατο «πλαφόν» το υφιστάμενο επίδομα τακτικής ανεργίας θα έχει το νέο, ανταποδοτικό επίδομα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Αυτό αναφέρουν στο newsit.gr κύκλοι του Υπουργείου Εργασίας, εξηγώντας πως το «πλαφόν» του σχεδιαζόμενου επιδόματος ανεργίας της ΔΥΠΑ αυτό θα ανέρχεται στα 479 ευρώ (με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα).

Υπενθυμίζεται πως η Υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, έχει εξαγγείλει με δηλώσεις της στον τύπο πως το επίδομα ανεργίας σχεδιάζεται να γίνει «ανταποδοτικό» δηλαδή το ύψος του εξαρτάται από τα έτη ασφάλισης αλλά και το μισθό του δικαιούχου πριν απολυθεί.

Επίσης το αυξημένο επίδομα ανεργίας θα είναι υψηλότερο από το υφιστάμενο κατά τους πρώτους μήνες της ανεργίας (υπολογισμένο με βάση το μέσο μισθό της περιόδου απασχόλησης του δικαιούχου, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr) και ταυτόχρονα θα βαίνει μειούμενο τους επόμενους μήνες.

Ωστόσο, η αποκλιμάκωσή του θα έχει ένα κατώτατο όριο το οποίο θα είναι το εκάστοτε επίδομα τακτικής απασχόλησης (479 ευρώ/μήνα με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα).

To άρθρο Με κατώτατο «πλαφόν» τα 479 ευρώ το νέο ανταποδοτικό επίδομα ανεργίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button