Ελλάδα

Κολωνός: Εκτός φυλακής όλοι οι κατηγορούμενοι για τη 12χρονη πλην Μίχου και «Μιχάλη»

Αναστολή μέχρι την εκδίκαση της έφεσης σε 17 εκ των 20 κατηγορουμένων στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό, χορήγησε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ρίχνοντας τίτλους τέλους στην πολύκροτη δίκη.

Αντίθετα, οι μόνοι που παραμένουν στη φυλακή είναι ο Ηλία Μίχος και ο αποκαλούμενος «Μιχάλης», ενώ άμεσα θα αποφυλακιστεί η μητέρα της ανήλικης.

Σε όσους δόθηκε αναστολή μέχρι την έφεση επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι (κατά περίσταση απαγόρευση εξόδου απο τη χώρα και εμφανιση σε ΑΤ) και σε κάποιους χρηματικές εγγυήσεις.

Σημειώνεται, πως στον Ηλία Μίχο επιβλήθηκε χρηματική ποινή 4.100 ευρώ, ενώ στον μαστροπό «Μιχάλη» 2.200 ευρώ.

Πόσα χρόνια θα εκτίσει ο Μίχος

Λίγο νωρίτερα, σε ισόβια κάθειρξη και 41 χρόνια καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο Ηλίας Μίχος, κεντρικός πρωταγωνιστής της υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης από τα Σεπόλια, αφού προηγουμένως δεν του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό.

Τακτικοί και λαϊκοί δικαστές επέβαλαν στον βασικό κατηγορούμενο την ανώτατη προβλεπόμενη ποινή και για τη μαστροπεία, την πορνογραφία και την κατάχρηση της ανήλικης καταδικάζοντας τον σε ποινή κάθειρξης 15 ετών για κάθε πράξη με εκτιτέα τα 20 έτη.

Οι δικαστές επέβαλαν στη μητέρα της 12χρονης ποινή 20 μηνών για το πλημμέλημα της εκβίασης και πλέον θα οδηγηθεί εκτός φυλακής.

Ποινή κάθειρξης 12 ετών για κάθε πράξη επιβλήθηκε στον αποκαλούμενο «Μιχάλη», ενώ στους καταδικασθέντες ως «πελάτες» το δικαστήριο επέβαλλε ποινές από 13 μήνες έως 7 χρόνια.

Απορρίφθηκαν όλα τα ελαφρυντικά

Το δικαστήριο υιοθετώντας πλήρως την εισαγγελική πρόταση απέρριψε ομόφωνα τα ελαφρυντικά για τον Ηλία Μίχο, οδηγώντας τον στην ισόβια κάθειρξη, ενώ δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά ούτε στον περιβοητο «Μιχάλη», με ομόφωνη απόφασή του.

Με πλειοψηφία 6-1 δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό ούτε στη μητέρα της 12χρονης. Παρόλαυτα, καθώς έχει καταδικαστεί για το πλημμέλημα της εκβίασης, η αποφυλάκισή της θα είναι άμεση.

Σχετικά με τους αποκαλούμενους «πελάτες» αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, που σημαίνει μειωμένη ποινή.


Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button