Κόσμος

Ιταλία: Νέα κινητοποίηση των αγροτών – Μπλόκαραν δρόμους λίγο έξω από τη Ρώμη  

Nέες κινητοποιήσεις των Ιταλών αγροτών φέρνουν ξανά τα τρακτέρ στη Ρώμη. Δεκάδες οδηγοί αγροτικών οχημάτων πραγματοποίησαν πρώτα πορεία διαμαρτυρίας στον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο της Αιώνιας Πόλης και στη συνέχεια, για δύο περίπου ώρες, μπλόκαραν την κυκλοφορία στην οδό Νομεντάνα, η οποία συνδέει το κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας με την ευρύτερη περιοχή.

Κύριο αίτημα των διαδηλωτών είναι να συναντηθούν και πάλι με τον Ιταλό υπουργό Γεωργίας Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα, να καθοριστούν δίκαιες τιμές για την πώληση των προϊόντων τους και να αρχίσει μόνιμος διάλογος με την κυβέρνηση για τα κύρια προβλήματα του γεωργικού τομέα.

Και στη Σαρδηνία

Αγρότες και κτηνοτρόφοι από τη Σαρδηνία, παράλληλα, ζήτησαν να μπορέσουν να έχουν σύντομη συνάντηση στο νησί τους με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι.

Η επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης θα μεταβεί αύριο, Τετάρτη, στη Σαρδηνία, στο πλαίσιο μιας προεκλογικής πρωτοβουλίας της συντηρητικής συμμαχίας, ενόψει των τοπικών εκλογών που θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή.


Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button