Κόσμος

Ισραήλ: Πέρασε ο νόμος για απαγόρευση του «τρομοκρατικού δικτύου» Al Jazeera στη χώρα

Το κοινοβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε την με νόμο απαγόρευση της προβολής του Al Jazeera,  μέσα από  ένα νομοσχέδιο που επιτρέπει την απαγόρευση προβολής στη χώρα ξένων ΜΜΕ που υπονομεύουν την ασφάλεια του Κράτους, ένα νομοσχέδιο που στόχευε το τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ.

Ο νόμος που επικυρώθηκε με 70 ψήφους υπέρ έναντι 10 κατά, δίνει στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου τη δυνατότητα να απαγορεύσει την προβολή περιεχομένων του τηλεοπτικού δικτύου που στοχοθετείται, αλλά και να κλείσει τα γραφεία του στο Ισραήλ.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε σήμερα πως θέλει να «ενεργήσει αμέσως» για να απαγορεύσει την προβολή του Al Jazeera στο Ισραήλ, λίγο μετά την ψηφοφορία στην Κνεσέτ.

To Al Jazeera έχει καταγγείλει επαλειμμένα δολοφονίες δημοσιογράφων από ισραηλινά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας ενώ αποτελεί μία από τις διεθνείς φωνές που μιλούν για «Γενοκτονία των Παλαιστινίων».

«Το τρομοκρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera δεν θα μεταδίδεται πλέον στο Ισραήλ. Προτίθεμαι να ενεργήσω αμέσως σε συμφωνία με τον νέο νόμο, προκειμένου να σταματήσω τις δραστηριότητες του δικτύου», επισήμανε ο Νετανιάχου σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ, μέσα από το νοσοκομείο στο οποίο βρίσκεται για να κάνει εγχείρηση κήλης.

Παίρνει εξιτήριο μετά το χειρουργείο

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο αύριο, Τρίτη (2/4), όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το γραφείο του.

Ο Νετανιάχου εισήλθε στο νοσοκομείο την Κυριακή το απόγευμα για να υποβληθεί σε αυτή την επέμβαση. Ο πρωθυπουργός «αισθάνεται πολύ καλά και συνεχίζει τις καθημερινές του δραστηριότητες, κυρίως διαβουλεύσεις και συζητήσεις από το νοσοκομείο» και αναμένεται να λάβει εξιτήριο το απόγευμα της Τρίτης, αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου του.

Νωρίτερα σήμερα, το Ιατρικό Κέντρο Χαντάσα στην Ιερουσαλήμ ανακοίνωσε ότι ο Νετανιάχου είχε ξυπνήσει από την ολική αναισθησία, συνομιλούσε με την οικογένειά του μετά την επιτυχή εγχείρηση κήλης στην οποία υποβλήθηκε και ότι αναρρώνει. Στην ανακοίνωση δεν διευκρινιζόταν πόσος χρόνος θα χρειαστεί για την ανάρρωσή του.


Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button