Οικονομία

Η Βραζιλία κατηγορεί το Ισραήλ για γενοκτονία

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Λούις Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, κατηγόρησε σήμερα, Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, το Ισραήλ ότι διαπράττει μια «γενοκτονία» των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, παραλληλίζοντας τη με την εξόντωση των Εβραίων από το χιτλερικό καθεστώς.

«Αυτό που συμβαίνει στη Λωρίδα της Γάζας δεν είναι ένας πόλεμος, είναι μια γενοκτονία» δήλωσε ο Λούλα σε δημοσιογράφους από την Αντίς-Αμπέμπα, στην Αιθιοπία, όπου παρέστη σε μια Σύνοδο της Αφρικανικής Ένωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν είναι ένας πόλεμος στρατιωτών εναντίον στρατιωτών. Είναι ένας πόλεμος μεταξύ ενός πολύ καλά προετοιμασμένου στρατού και γυναικών και παιδιών», συμπλήρωσε ο Βραζιλιάνος ηγέτης.

«Αυτό που συμβαίνει στη Λωρίδα της Γάζας με τον παλαιστινιακό λαό… Στην πραγματικότητα, έχει ήδη ξανασυμβεί: όταν ο Χίτλερ αποφάσισε να σκοτώσει Εβραίους», υποστήριξε.

Οι δηλώσεις αυτές είναι μεταξύ των πιο επικριτικών που έχει διατυπώσει ποτέ ο Λούλα σχετικά με τη σύρραξη μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 78χρονος ηγέτης είχε καταδικάσει την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου της Χαμάς εναντίον του Ισράηλ, χαρακτηρίζοντάς την «τρομοκρατική» ενέργεια. Όμως, στη συνέχεια εμφανίστηκε πολύ επικριτικός απέναντι στη στρατιωτική εκστρατεία αντίποινων του Ισραήλ.

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button