Πολιτική

«Η Αριστερά οφείλει να αναστοχαστεί – Ποτέ δεν διαπραγματεύτηκα την παρουσία μας στην ΕΕ» – Η πρώτη δημόσια τοποθέτηση Τσίπρα μετά την παραίτηση

«Η Αριστερά οφείλει να αναστοχαστεί» είναι το μήνυμα που εξέπεμψε ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση μετά την παραίτησή του από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με φόντο την ηχηρή του δήλωση ύστερα από το θυελλώδες συνέδριο του κόμματος της Κουμουνδούρου, η οποία προκάλεσε κύμα δραματικών εξελίξεων.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο συνέδριο για τη συμπλήρωση 50 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα που οργανώνει η «Καθημερινή» μαζί με το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, το Hellenic Observatory European Institute του LSE και το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, τόνισε μεταξύ άλλων πως «δεν υπάρχει ένα ισχυρό πολιτικό βάρος στην τρέχουσα αντιπαράθεση, υπογραμμίζοντας μάλιστα την «αδυναμία της αντιπολίτευσης να παίξει το ρόλο της μέσα στη Βουλή». 

Κάνοντας αναδρομή στη δική του θητεία ως πρωθυπουργός της Ελλάδας και στο περιβόητο δημοψήφισμα, ο ίδιος επεσήμανε πως «ποτέ δεν σκέφτηκα να διαπραγματευτώ την παρουσία μας στην Ευρώπη» και συνέχισε λέγοντας ότι και η Αριστερά παραγνώρισε τους κινδύνους της οικονομίας. «Αφεθήκαμε στο αφήγημα της δήθεν θωρακισμένης οικονομίας», είπε.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση για το δημοψήφισμα, ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Ούτε μια στιγμή δεν πέρασε από το μυαλό μου να διαπραγματευτώ την παρουσία της χώρας στην Ε.Ε. και στο ευρώ. Ήταν μια δραματική στιγμή, αλλά ήταν η κατάληξη μιας μακράς περιόδου λιτότητας και αδυναμίας της ευρωπαϊκής ηγεσίας. Είχαμε μια λαϊκή εντολή διαπραγμάτευσης για να υπάρξει μια βιώσιμη προοπτική εξόδου από την κρίση με την κοινωνία όρθια».

To άρθρο «Η Αριστερά οφείλει να αναστοχαστεί – Ποτέ δεν διαπραγματεύτηκα την παρουσία μας στην ΕΕ» – Η πρώτη δημόσια τοποθέτηση Τσίπρα μετά την παραίτηση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button