Πολιτική

Επί υπηρεσιακής κυβέρνησης και μέσα από το κόμμα έφτασαν τα email στα χέρια της Ασημακοπούλου – Παραιτήθηκαν οι ΓΓ του ΥΠΕΣ και Γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την απόσυρση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις ευρωεκλογές.

Αμέσως μετά την απομάκρυνση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις επικείμενες ευρωεκλογές, ακολούθησαν οι παραιτήσεις τόσο του Γενικού Γραμματέα Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη όσο και του Γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ Νίκο Θεοδωρόπουλο. 

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, από όταν ήρθαν στη δημοσιότητα οι καταγγελίες για τα μαζικά mails από την ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα Μισελ Ασημακοπούλου, παράλληλα με αυτές της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων και του υπουργείου Εσωτερικών, όπως είπε και δημόσια ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία του συνέντευξη, το Μαξίμου και ο ίδιος έκαναν τη δική τους «έρευνα» για το τί έχει συμβεί.

Τελικά, όπως προέκυψε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την λίστα (επρόκειτο για emails κάποιων εκλογέων του 2023) η κυρία Ασημακοπούλου την απέκτησε από συνεργάτη του γενικού γραμματέα του υπουργείου εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, μέσω του Νίκου Θεοδωρόπουλου, ο οποίος βρισκόταν μέχρι σήμερα στη νευραλγική θέση του Γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ.

Στην κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι σε καμία περίπτωση η επίμαχη διαρροή δεν σχετίζεται επ ουδενί χρονικά με την πλατφόρμα εγγραφών για την επιστολική ψήφο, γιατί ο κ. Σταυριανουδάκης είχε αυτή την αρμοδιότητα μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

Υπό τα δεδομένα αυτά, όπως έλεγαν από την κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός κινούμενος πάντα με βάση τις δικές του αξίες, ήθελε να κλείσει το θέμα χωρίς καμία έκπτωση και γι΄αυτό η μεν κυρία Ασημακοπούλου τον διευκόλυνε και έθεσε εαυτήν εκτός κούρσας ευρωεκλογών, ο δε κ. Σταυριανουδάκης παραιτήθηκε από γενικός γραμματέας, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη της διαρροής προσωπικών δεδομένων.

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον Νίκο Θεοδωρόπουλο που σήμερα είναι Γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ. Όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, η εξέλιξη αυτή αδικεί την εν γένει παρουσία της Ασημακοπούλου στο ευρωκοινοβούλιο καθώς και το έργο του κ. Σταυριανουδάκη στο Εσωτερικών, αλλά είναι κάποια πράγματα που δύσκολα μπορούν να ξεπεραστούν.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ακόμη ότι σε αντίθεση με άλλους που «κατάπιαν» ολόκληρα «παραυπουργεία» Δικαιοσύνης στο Μαξίμου και έχουν δίπλα τους, με πρωταγωνιστικό ρόλο μάλιστα αμετάκλητα καταδικασμένους 13-0 από τη Δικαιοσύνη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήθελε να μείνει κανένα ερώτημα αναπάντητο και ενημερωνόταν συνεχώς.

To άρθρο Επί υπηρεσιακής κυβέρνησης και μέσα από το κόμμα έφτασαν τα email στα χέρια της Ασημακοπούλου – Παραιτήθηκαν οι ΓΓ του ΥΠΕΣ και Γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button