Ελλάδα

Εξεταστική Τέμπη: Τι κατέθεσε εκπρόσωπος της ALSTOM για τη σύμβαση 717

Πυρά κατά των Μ. Παναγιώτου και Χ. Κατσιούλη, στελεχών του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ, αντίστοιχα για τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση της σύμβασης 717 (Τηλεδιοίκηση), εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας TOMH-ALSTOM, Σπύρος Καραβάκης, στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την τραγωδία στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καραβάκης κατέθεσε ότι ο πρώην αρχιμηχανικός του ΟΣΕ, Μάνος Παναγιώτου, «είναι ουσιαστικά πίσω από όλες τις επερωτήσεις του κ. Νικολόπουλου που από το 2005 δεν έκανε τίποτα άλλο από το να μας φέρνει μπροστά σε διαδικασίες νομικές. Μας πήγε δύο φορές σε δικαστήρια και στα δύο αθωώθηκαν τα στελέχη των κοινοπραξιών του ΑΚΤΩΡΑ με εισαγγελική πρόταση».

Οι καταγγελίες αυτές, ωστόσο, προκάλεσαν μεγάλες καθυστερήσεις στα έργα. Αποκάλυψε ακόμη ότι ο κ. Παναγιώτου ήταν κουμπάρος του κ. Νικολόπουλου και διευθυντής του κόμματός του! Επιπλέον, έκανε λόγο για ένα καθεστώς τρομοκρατίας που επέβαλλε στον ΟΣΕ, και τον κατηγόρησε ότι έστειλε υφιστάμενό του στο νοσοκομείο και απειλούσε στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ.

Όσον αφορά την επίμαχη σύμβαση 717, ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας ΤΟΜΗ-ALSTOM ήταν κατηγορηματικός: «Εμείς προσπαθήσαμε να τελειώσουμε το έργο το συντομότερο δυνατόν».

Ωστόσο, ανέφερε τα προβλήματα που αντιμετώπισε η κοινοπραξία εξαρχής κάνοντας ειδική αναφορά και στον υπάλληλο της ΕΡΓΟΣΕ, Χρήστο Κατσιούλη, κατηγορώντας τον ότι δεν ενημέρωσε ως όφειλε την επιτροπή καταγραφής για τα προβλήματα που υπήρχαν.

«Κακό είναι ότι γνώριζε και δεν ανέφερε στα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής τα προβλήματα που είχε η προηγούμενη κατασκευή», ανέφερε συγκεκριμένα.

Όσον αφορά τα συστήματα στα οποία ο κ. Κατσιούλης επέμενε ότι δεν έπρεπε να αντικατασταθούν, ο κ. Καραβάκης τόνισε ότι ήταν εξαιρετικά αμφίβολο αν υπήρχαν τα ανταλλακτικά τους στο εμπόριο, διευκρινίζοντας ότι η ίδια η ΕΡΓΟΣΕ απευθύνθηκε στην Bombardier για να ρωτήσει για τα ανταλλακτικά και της απάντησε ότι δεν μπορούν να διατεθούν. Ο ίδιος άλλωστε πρότεινε να αντικατασταθούν τα συγκεκριμένα συστήματα με άλλα πιο σύγχρονα, διαφορετικής εταιρείας.

Ειδική αναφορά έκανε επίσης στα προβλήματα που προκύπταν από το γεγονός ότι την περίοδο ’16 – ’18, η διευθύνουσα υπηρεσία της ΕΡΓΟΣΕ άλλαξε τέσσερις φορές.

Ως προς τις καθυστερήσεις της σύμβασης την περίοδο εκείνη, ανέφερε ότι δυσκόλευαν το έργο της κοινοπραξίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «από το Σεπτέμβρη του ‘18 δεν υπήρχε κανένας λόγος να μην προχωρά η συμπληρωματική σύμβαση». Ο κ. Καραβάκης, μάλιστα, επέμενε ότι ο κ. Κατσιούλης πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τους συναδέλφους του στην ΕΡΓΟΣΕ για τα προβλήματα που τους προκάλεσε.


Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button