Οικονομία

Εξετάζεται απαλλαγή προστίμου για όσες επιχειρήσεις έχουν παραγγείλει POS αλλά δεν το έχουν λάβει ως τις 29 Φεβρουαρίου

Την απαλλαγή από το προβλεπόμενο πρόστιμο για όσες επιχειρήσεις (των 35 κλάδων) έχουν κάνει παραγγελία POS πριν τις 29 Φεβρουαρίου, δεν το έχουν παραλάβει έως τότε και έτσι δεν θα το έχουν συνδέσει έγκαιρα, εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα ανέφερε στην ΕΡΤ ο Υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης.

Υπενθυμίζεται πως η προθεσμία του ΥΠΟΙΚ για τη σύνδεση των POS από όλες τις επιχειρήσεις λήγει στις 29 Φεβρουαρίου 2024. Όποια επιχείρηση δεν προβεί στη σύνδεση των POS έως την παραπάνω ημερομηνία, θα υποστεί το προβλεπόμενο πρόστιμο.

Ωστόσο, υπάρχουν επιχειρήσεις έχουν κάνει παραγγελία για την προμήθεια POS και ενδεχομένως δεν θα το έχουν παραλάβει έως τις 29 Φεβρουαρίου έτσι ώστε να το συνδέσουν έγκαιρα και να αποφύγουν το πρόστιμο.

Οι επιχειρήσεις αυτές που έχουν κάνει παραγγελία έως 29 Φεβρουαρίου, δεν το έχουν λάβει έως τότε και έτσι το συνδέσουν εντός του Μαρτίου ενδεχομένως να αποφύγουν το πρόστιμο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Υφυπουργός Οικονομικώνμ.

Πάντως ο ίδιος ξεκαθάρισε πως αυτή τη στιγμή «δεν βλέπω καμία διάθεση» για παράταση της προθεσμίας της 29ης Φεβρουαρίου, παρα μόνο αν δούμε την αγορά να «τρέχει» με τους «φουλ ρυθμούς», γιατί δεν μπορεί να χαθεί μια μέρα. 

To άρθρο Εξετάζεται απαλλαγή προστίμου για όσες επιχειρήσεις έχουν παραγγείλει POS αλλά δεν το έχουν λάβει ως τις 29 Φεβρουαρίου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button