Ελλάδα

Εντυπωσιακός υδροσίφωνας στα ανοιχτά της Τήνου – Τι διαφορά έχει από τον υδροστρόβιλο

Ένα μοναδικό φαινόμενο κατέγραψε ο φακός στα ανοιχτά της Τήνου την Πέμπτη (14/3): Έναν υδροσίφωνα, που ανάρτησε ο καθηγητής μετεωρολογίας και διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Περιβάλλοντος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η εντυπωσιακή φωτογραφία απαθανατίστηκε στην νοτιοανατολική πλευρά του νησιού, στην περιοχή Πόρτο, όπως επισημαίνει ο ίδιος.

«Σήμερα σας έχω υδροσίφωνα… Υδροσίφωνας στα ανοικτά της Τήνου (Πόρτο), φωτογραφημένος το μεσημέρι της Πέμπτης 14/03» αναφέρει στην ανάρτησή του.

Τι είναι οι υδροσίφωνες

Οι υδροσίφωνες είναι κατακόρυφες δίνες που προεξέχουν από τη βάση καταιγιδοφόρων νεφών και αλληλεπιδρούν με μια υδάτινη επιφάνεια.

Έχουν αρκετές ομοιότητες με τους ανεμοστρόβιλους αλλά όχι πάντα τους ίδιους μηχανισμούς δημιουργίας. Τους βρίσκουμε κυρίως στις τροπικές περιοχές του πλανήτη μας, αλλά και στα μέσα γεωγραφικά πλάτη.

Αναφορές για υδροσίφωνες στη χώρα μας έχουμε ήδη από το 1709 και αργότερα, τον 19ο αιώνα, υπάρχουν απεικονίσεις σε πίνακες ζωγραφικής.


Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button