Ελλάδα

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Νέες εθελόντριες στον τομέα υγείας και κοινωνικής πρόνοιας

Στην Τρίπολη βρέθηκε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, δρ. Αντώνης Αυγερινός. Η παρουσία του είχε να κάνει με την τελετή υπόσχεσης και απονομής διπλωμάτων και προαγωγών εθελοντών που οργάνωσε το Περιφερειακό Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού της Τρίπολης.

Η εκδήλωση έγινε στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου της Τρίπολης.

Οι νέες εθελόντριες εκπαιδεύτηκαν σε θεωρητικό και πρακτικό μέρος και εντάχθηκαν στον τομέα υγείας και κοινωνικής πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Έγινε προσφώνηση απ’ την πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος του ΕΕΣ Τρίπολης, Ελένη Καλαποδά, ενώ ακολούθησε προβολή βίντεο.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του ΕΕΣ δρ. Αντώνης Αυγερινός, μίλησε για την αξία του εθελοντισμού, συνεχάρη τις νέες εθελόντριες και τους νέους εθελοντές και μίλησε για την ανάγκη εμπλουτισμού του Ερυθρού Σταυρού, με νέο αίμα. Ζήτησε απ’ τις νέες εθελόντριες και απ’ τους νέους εθελοντές, να δείξουν συνέπεια, χαρακτήρα, ήθος, αλληλεγγύη και να υποστηρίξουν στο έπακρο αυτά που έμαθαν και που ορκίστηκαν να υπηρετούν. ” Μαζί κοιτάμε τον κόσμο ψηλά. Θέλουμε και άλλους εθελοντές. Οι ανάγκες της σύγχρονης εποχής είναι πολλές¨, είπε ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού.

Ακολούθησαν οι απονομές των διπλωμάτων των εθελοντών, η υπόσχεση που έδωσαν, η αντιφώνηση, η απονομή των προαγωγών εθελοντών στο κομμάτι της υγείας και στο κομμάτι της κοινωνικής πρόνοιας.

Συνολικά, έγιναν 25 απονομές.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στην ζεστή αυτή εκδήλωση, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Εκκλησίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αυτοδιοίκησης, των φορέων, των συλλόγων και των σωματείων.

Παρόντας και ο βουλευτής Αρκαδίας, Γιώργος Παπαηλιού.

Φυσικά, στην αίθουσα παρευρέθηκαν, συγγενείς και φίλοι των νέων εθελοντών / τριών.


Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button