Πολιτική

Διαστρεβλώσεις και κουτοπονηριές, η ΝΔ ας κοιτάξει τη φοιτητική της παράταξη

Απάντηση δίνει το ΚΚΕ στην κριτική περί «σεξιστικού σχολίου» του Δημήτρη Κουτσούμπα στην Βουλή, ο οποίος είπε πως φοιτήτριες στην Σκανδιναβία έχουν αναγκαστεί να βρουν sugar daddies για να πληρώσουν τα δίδακτρα.

Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ κατηγόρησαν τον Δημήτρη Κουτσούμπα για απαράδεκτο σχόλιο για τις φοιτήτριες με τους sugar daddies.

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του αναφέρει πως αυτό που καταφέρνουν είναι η αυτογελοιοποίηση, μιας και ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ αυτό που έκανε ήταν να καταγγείλει αυτά τα φαινόμενα που όντως έχουν εμφανιστεί σε χώρες του εξωτερικού.

Όπως λέει, τα άλλα κόμματα κάνουν πως δεν γνωρίζουν ότι αυτό ισχύει και πως σε αυτό έχει συμβάλει η εμπορευματοποίηση της Παιδείας.

Παράλληλα υπογραμμίζει πως αν η κυβέρνηση θέλει να δει υποτίμηση και σεξισμό απέναντι στο γυναικείο φύλο, να κοιτάξει τη φοιτητική της παράταξη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Στην προσπάθεια τους να υπερασπιστούν το αντιδραστικό κι αντισυνταγματικό τους νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης είχαν μέχρι τώρα καταφύγει στα ψέματα, την συκοφάντηση και τον αυταρχισμό. Τώρα καταφεύγουν και στη γελοιότητα ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, στην αυτογελοιοποίηση.

Αλήθεια, δεν γνωρίζουν στη ΝΔ ότι η εμπορευματοποίηση της παιδείας σε μια σειρά από χώρες έχει οδηγήσει ακόμη και σε τέτοια φαινόμενα σήψης, σαν κι αυτά που κατήγγειλε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφερόμενος σε εκπαιδευτικά «μοντέλα» του εξωτερικού;

Δεν γνωρίζουν τα δημοσιεύματα και τις ανατριχιαστικές διαφημίσεις στο διαδίκτυο που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν νέες φοιτήτριες πατώντας πάνω και στο τεράστιο κόστος σπουδών;

Προφανώς και τα γνωρίζουν, απλά τους ενοχλεί όταν ακούγονται γιατί αναδεικνύουν όλη τη μπόχα του σάπιου καπιταλιστικού κόσμου που εκπροσωπούν.

Υποτιμητική και σεξιστική είναι η αποσιώπηση και η ανοχή απέναντι σε τέτοια φαινόμενα και κυρίως η στήριξη μιας πολιτικής που τα αναπαράγει, όχι η καταγγελία τους. Αν οι εκπρόσωποι της ΝΔ αναζητούν κατάπτυστες, απαράδεκτες, σεξιστικές και υποτιμητικές για το γυναικείο φύλο καταστάσεις, ας κοιτάξουν τις εκδηλώσεις της φοιτητικής τους παράταξης, κοινώς «ας κοιταχτούν στον καθρέφτη».

Είναι βαθιά γελασμένοι, αν νομίζουν ότι με τέτοιες διαστρεβλώσεις και κουτοπονηριές θα ξεφύγουν από τη λαϊκή και νεανική οργή για το κατάπτυστο νομοσχέδιο που θέλουν να ψηφίσουν».

Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button