Πολιτική

Γιώργος Παπανδρέου: Έπρεπε να επιμείνω για το δημοψήφισμα το 2011

Μιλώντας σε πάνελ του συνεδρίου «Μεταπολίτευση: 50 χρόνια μετά», ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε στην εξαγγελία για δημοψήφισμα που είχε κάνει τι 2011 και το οποίο αναγκάστηκε να πάρει πίσω, μετά τις αντιδράσεις. 

«Κακώς δεν επέμενα για το δημοψήφισμα. Εμείς σηκώνουμε το μεγάλο πολιτικό βάρος», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, για την περίοδο της διακυβέρνησής του.

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι το 2009, οπότε και θα έπρεπε να υπάρχει ενότητα, επικράτησε ο λαϊκισμός. Αφήνοντας αιχμές περί σκισίματος των μνημονίων, ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ότι αν είχαμε υπηρετήσει «τις αλήθειες, τα μνημόνια θα ήταν πολύ μικρότερης διάρκειας».

«Στη χειρότερη στιγμή της Μεταπολίτευσης, το 2009, που έπρεπε να υπάρχει πνεύμα ενότητας, εκεί έζησα τον λαϊκισμό. Άλλοι έλεγαν να σκίσουν τα μνημόνια. Εμείς είπαμε τις αλήθειες. Αν τις είχαμε υπηρετήσει, τα μνημόνια θα ήταν πολύ μικρότερης διάρκειας», είπε χαρακτηριστικά.

«Είχα ζητήσει από τον Καραμανλή τα πραγματικά στοιχεία»

Επίσης, ο πρώην πρωθυπουργός επανήλθε στο ζήτημα των στοιχείων που παρέλαβε, όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας λέγοντας ότι είχε ζητήσει «από τον Καραμανλή να μου πει τα πραγματικά στοιχεία» για την οικονομία.

«Είχα μιλήσει με τον υπεύθυνο για την Ελλάδα στο ΔΝΤ, ινδικής καταγωγής. Και είπε ότι είχαν μιλήσει στον κ. Αλογοσκούφη πως η χώρα θα χρεοκοπήσει. Το 2007, το 2008, ο κ. Αλογοσκούφης ήξερε τι γινόταν. Και βεβαίως ο κ. Παπαθανασίου», ανέφερε.

«Εγώ ενημερώθηκα από τον κ. Προβόπουλο δέκα ημέρες πριν τις εκλογές ότι “δεν πάμε καλά”. Είχα ζητήσει από τον κ. Καραμανλή τα πραγματικά στοιχεία. Δεν μου απάντησε», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.

To άρθρο Γιώργος Παπανδρέου: Έπρεπε να επιμείνω για το δημοψήφισμα το 2011 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button