Κόσμος

Βατικανό: Δυσανάλογη η αντίδραση του Ισραήλ στη Γάζα

Διπλωματική σύγκρουση έχει ξεσπάσει μεταξύ Βατικανού και Ισραήλ. Με δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός της Αγίας Έδρας, καρδινάλιος Πιέτρο Παρολίν, χαρακτήρισε «δυσανάλογη» την αντίδραση του ισραηλινού στρατού.

Πρόσθεσε, δε, ότι «η παρούσα κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί» και ότι «πρέπει να βρεθούν νέοι δρόμοι για να λυθεί το πρόβλημα της Γάζας και της Παλαιστίνης».

«Πιστεύω ότι νιώθουμε όλοι αγανάκτηση για τα όσα συμβαίνουν, για τη σφαγή αυτή, αλλά πρέπει να έχουμε το αναγκαίο θάρρος για να προχωρήσουμε και να μην χάσουμε την ελπίδα διότι διαφορετικά θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Πρέπει αντιθέτως να παλέψουμε μέχρι τέλους και να προσπαθήσουμε να προσφέρουμε όσο γίνεται τη συμβολή μας», είπε ο καρδινάλιος Παρολίν.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις αυτές, η πρεσβεία του Ισραήλ στην Αγία Έδρα υπογράμμισε ότι «για τον θάνατο και την καταστροφή στην Γάζα ευθύνεται αποκλειστικά και μόνον η Χαμάς» και ότι «η Χαμάς μετέτρεψε τη Γάζα στη μεγαλύτερη τρομοκρατική βάση που υπήρξε ποτέ».

Σύμφωνα με την πρεσβεία του Ισραήλ στο Βατικανό, «οι επιχειρήσεις που διεξάγει ο ισραηλινός στρατός γίνονται με πλήρη σεβασμό στο διεθνές δίκαιο». Θεωρεί, τέλος, ότι «δεν αρκεί να καταδικάζεται η σφαγή της 7ης Οκτωβρίου, αν μετά κατηγορείται το Ισραήλ, με αναφορά στο δικαίωμά του στην ύπαρξη και στη νόμιμη άμυνα, μόνον ως κάτι το υποχρεωτικό χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το γενικότερο πλαίσιο».

Ο υπεύθυνος των μέσων ενημέρωσης του Βατικανού, Αντρέα Τορνιέλι, τέλος, σε παρέμβασή του στον ιστότοπο Vatican News, υπενθύμισε ότι και η συγγραφέας και ποιήτρια Έντιθ Μπρουκ, η οποία έζησε την τραγική εμπειρία του ‘Αουσβιτς, «κατέκρινε την πολιτική του Ισραηλινού πρωθυπουργού» και «εξέφρασε θέσεις παρόμοιες με εκείνες του καρδινάλιου Πιέτρο Παρολίν».


Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button