Κόσμος

Βασιλιάς Κάρολος: Φόρος τιμής στον ουκρανικό λαό με αφορμή την επέτειο της ρωσικής εισβολής

Φόρο τιμής στην «αποφασιστικότητα και τη δύναμη του ουκρανικού λαού», απέτισε ο βασιλιάς Κάρολος ΙΙΙ σε ένα μήνυμα για τον εορτασμό της δεύτερης επετείου της εισβολής της Ρωσίας, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

«Η αποφασιστικότητα και η δύναμη του ουκρανικού λαού συνεχίζουν να αποτελούν πηγή έμπνευσης, καθώς η απρόκλητη επίθεση στη γη, τις ζωές και τα μέσα διαβίωσής του εισέρχεται σε ένα τρίτο τραγικό έτος», είπε ο βασιλιάς χαιρετίζοντας την υποστήριξη που παρέχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες δυτικές χώρες προς το Κίεβο.

«Παρά τη γιγαντιαία δοκιμασία και τον πόνο που τους προκλήθηκε, οι Ουκρανοί συνεχίζουν να επιδεικνύουν τον ηρωισμό με τον οποίο ο κόσμος τους συνδέει τόσο στενά», πρόσθεσε ο 75χρονος Κάρολος, ο οποίος σπανίως εκφράζεται για διεθνή ζητήματα.

«Αυτή είναι η πραγματική τους αξία, μπροστά σε μια απερίγραπτη επιθετικότητα», πρόσθεσε ο Κάρολος, αναφερόμενος στις συναντήσεις του με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τη σύζυγό του ή με στρατιώτες που έχουν εκπαιδευτεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Βρίσκομαι ολόψυχα δίπλα σε όλους όσοι επηρεάστηκαν (από τη σύγκρουση) και είναι στις σκέψεις και τις προσευχές μου», πρόσθεσε.

Ο βασιλιάς Κάρολος ανακοίνωσε πριν από σχεδόν τρεις εβδομάδες ότι πάσχει από καρκίνο και αποσύρθηκε από τη δημόσια ζωή για άγνωστο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια της θεραπείας του, παράλληλα όμως συνεχίζοντας να εκτελεί κάποιες από τις επίσημες διοικητικές υποχρεώσεις του.


Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button