Κόσμος

Αυστρία: Στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας η διείσδυση ρωσικού κατασκοπευτικού δίκτυου στη χώρα 

Την σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας ανακοίνωσε ο Καγκελάριος της Αυστρίας, μετά την σύλληψη με τις κατηγορίες της διενέργειας κατασκοπείας υπαλλήλου της – ήδη διαλυμένης – μυστικής υπηρεσίας της χώρας.

«Είναι αναγκαίο να αποτρέψουμε τις απειλές για την Αυστρία που προέρχονται από τα ρωσικά δίκτυα κατασκοπείας, που διεισδύουν ή εκμεταλλεύονται πολιτικά κόμματα ή δίκτυα» δήλωσε σήμερα, Δευτέρα 1/4, ο Καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ που ανήκει στο συντηρητικό Αυστριακό Λαϊκό Κόμμα (ÖVP).

Το Συμβούλιο θα συγκληθεί στις 9 Απριλίου.

Το Κρατικό Δικαστήριο της Βιέννης αποφάσισε χθες την προφυλάκιση ενός πρώην υπαλλήλου του ήδη διαλυθέντος Ομοσπονδιακού Γραφείου Κρατικής Προστασίας και Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας (BVT), που συνελήφθη την Παρασκευή, 29/3, με τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας και μυστικής δραστηριότητας πληροφοριών σε βάρος της Αυστρίας.

Το δικαστήριο κατηγορεί τον άνδρα επικαλούμενο κίνδυνο διάπραξης συνωμοσίας, δήλωσε εκπρόσωπος του δικαστηρίου στο πρακτορείο ειδήσεων APA. Ο υπάλληλος αρνήθηκε όλες τις εναντίον του κατηγορίες.

Το γραφείο του εισαγγελέα στη Βιέννη ζήτησε την προφυλάκιση του. Ωστόσο δεν ανέφερε για λογαριασμό ποιάς χώρας διενεργούσε κατασκοπεία.


Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button