Πολιτική

Από απόσταση παρακολουθεί η κυβέρνηση τον «αλλησπαραγμό» στον ΣΥΡΙΖΑ – Η στρατηγική για τις Ευρωεκλογές

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούν τις καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, η Πειραιώς αλλά και γενικότερα, όλα κόμματα του κινούνται από το κέντρο ως την αριστερά.

Τρεισήμισι μήνες πριν από τις Ευρωεκλογές το τοπίο στο πολιτικό σκηνικό «θολώνει» μετά και τις… αναταράξεις στην Κουμουνδούρου, καθώς κανείς σε αυτή τη χρονική στιγμή δεν μπορεί να προβλέψει πως θα πορευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως τις κάλπες της 9ης Ιουνίου.

Αχαρτογράφητο τοπίο…

Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει μάχη για τη 2η θέση μαζί με το ΠΑΣΟΚ, με κάποιες δημοσκοπήσεις (με τελευταία αυτή της Opinion Poll) να τον παρουσιάζουν σε τροχιά πτώσης… Να βρίσκεται ήδη στην 3η θέση, χωρίς ωστόσο τη φθορά του να την καρπώνεται η Χαριλάου Τρικούπη και ενώ το τοπίο μπροστά είναι… αχαρτογράφητο.

«Κανένα σχόλιο, δεν μας αφορούν τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ» είναι η απάντηση στελεχών της κυβερνητικής παράταξης, η οποία έχει στραμμένο το βλέμμα της και στο ΚΚΕ, τα ποσοστά του οποίου προσώρας παραμένουν σταθερά, αλλά και στην Ελληνική Λύση, που δημοσκοπικά εμφανίζει ανοδικές τάσεις.

Αντίπαλος… η ακρίβεια

Όλες οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν τη Ν.Δ. να αναμετράται με το μείζον θέμα της ακρίβειας, το οποίο εμφανίζεται να είναι ο βασικός… «αντίπαλος» της στο δρόμο προς τις Ευρωεκλογές. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega, το 72% των πολιτών δηλώνει ότι έχει αρνητική γνώμη για την κυβέρνηση, όσον αφορά στους χειρισμούς της για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

Με στόχο τη μέγιστη συσπείρωση και τη συμμετοχή στις κάλπες…

Η κυβέρνηση εστιάζει την επικοινωνιακή της στρατηγική στις αυξήσεις των μισθών και συντάξεων, ως ανάχωμα στη «μάστιγα» της ακρίβειας, αλλά και στις δράσεις για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Παράλληλα, η Ν.Δ. ρίχνει το βάρος της, πρώτον στην προσπάθεια συσπείρωσης της εκλογικής της βάσης, την οποία θεωρεί κομβικό στοιχείο για την εδραίωση της πολιτικής της κυριαρχίας. Δεύτερον, προσδοκά επέκταση της πολιτικής της επιρροής στο κέντρο μετά τις από φιλελεύθερες πολιτικές που εφάρμοσε, όπως η θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά και μεγαλύτερη απήχηση δεξιά της, βάζοντας σε πρώτο πλάνο το μεταναστευτικό, τα θέματα ασφάλειας κ.α..

Ενώ, με… «εχθρό» τη χαλαρή ψήφο, ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης και όλα τα «γαλάζια» στελέχη, θα “οργώσουν” την Ελλάδα, επικοινωνώντας την ανάγκη συμμετοχής στις Ευρωπαϊκές εκλογές.

«Το στοίχημα αυτών των ευρωεκλογών είναι ίσως περισσότερο παρά ποτέ στοίχημα συμμετοχής… Να πείσουμε τους πολίτες ότι δεν είναι μία κάλπη αδιάφορη, σίγουρα δεν είναι μία κάλπη διαμαρτυρίας» δήλωσε μόλις πριν από λίγες ημέρες ο Κ. Μητσοτάκης σε κομματική εκδήλωση, δίνοντας τον τόνο. «Καθώς βλέπουμε άλλα κόμματα να έχουν κάποια μικρά έτσι εσωτερικά ζητηματάκια, πόσο μεγάλη δύναμη είναι για τη Ν.Δ. να έχει αυτό τον συμπαγή οργανωτικό ιστό, με κομματικές οργανώσεις σε όλα τα επίπεδα, σε κάθε γωνιά της χώρας» πρόσθεσε με έμφαση.

 

 

 

 

To άρθρο Από απόσταση παρακολουθεί η κυβέρνηση τον «αλλησπαραγμό» στον ΣΥΡΙΖΑ – Η στρατηγική για τις Ευρωεκλογές δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button