Κόσμος

Ακτιβιστές για το κλίμα έριξαν ρoζ σκόνη στο Σύνταγμα των ΗΠΑ

Στην προσαγωγή δύο ακτιβιστών που διαμαρτυρήθηκαν για το κλίμα ρίχνοντας ροζ σκόνη σε μια γυάλινη προθήκη όπου φυλάσσεται το Σύνταγμα των ΗΠΑ, προχώρησαν οι Αρχές.

Το έγγραφο αυτό, που αποτελείται από τέσσερα φύλλα περγαμηνής, δεν λερώθηκε καθώς το προστάτευσε η γυάλινη προθήκη, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των Εθνικών Αρχείων, καταγγέλλοντας «πράξη βανδαλισμού».

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν δύο άνδρες να στέκουν δίπλα στις προθήκες, με τα χέρια και τα ρούχα τους καλυμμένα από μια ροζ σκόνη.

Παραφράζοντας το Σύνταγμα, είπαν στους επισκέπτες του μουσείου ότι πιστεύουν πως όλοι στον πλανήτη έχουν δικαίωμα στον καθαρό αέρα και το βιώσιμο κλίμα και ζήτησαν από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να κηρύξει κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης. Λίγο μετά, τέθηκαν υπό κράτηση από την ασφάλεια του μουσείου.

Τα Εθνικά Αρχεία ανακοίνωσαν ότι η ροτόντα και η προθήκη με το κείμενο του Συντάγματος θα είναι σύντομα και πάλι προσβάσιμα στο κοινό.

«Αντιμετωπίζουμε με μεγάλη σοβαρότητα αυτόν τον βανδαλισμό και θα επιμείνουμε να διωχθούν ποινικά οι δράστες», ανέφερε η Αρχειονόμος των ΗΠΑ Κολίν Σόγκαν σε μια ανακοίνωσή της.


Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button