Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: «Θα βάλουμε το εμβόλιο του κορονοϊού στα φαρμακεία»

«Θα βάλουμε μετά από συνταγογράφηση το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στα φαρμακεία» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου (17.02.24), ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «θέλω να συνδέσω τη θητεία μου στο υπουργείο Υγείας με πολύ στενότερη συνεργασία και ενεργό ρόλο των φαρμακείων στις παροχές δημόσιας υγείας. Θα βάλουμε, μετά από συνταγογράφηση, το εμβόλιο του covid στα φαρμακεία».

Την ίδια ώρα αναφερόμενος στο πλαφόν των 3 ευρώ στα γενόσημα, ο υπουργός επεσήμανε ότι «με επείγοντα τρόπο δημοσιεύτηκε τα ξημερώματα σε ΦΕΚ η νέα υπουργική απόφαση (για τα γενόσημα φάρμακα), η οποία έχει όριο – πλαφόν τα 3 ευρώ ανά σκεύασμα, τη διαφορά που μπορεί να πληρώνει κάποιος σε σχέση με την παλαιά τιμολόγηση».

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης,«αυτό αφορά 1.700 φάρμακα. Στα 1.600 φάρμακα, η διαφορά είναι της τάξεως 0,5 -1 ευρώ. Υπάρχουν όμως δύο κατηγορίες, οι στατίνες και τα ψυχιατρικά φάρμακα, στα οποία μπορεί να δει κανείς διαφορά 15 ευρώ. Εκεί μπαίνει πλαφόν 3 ευρώ ώστε καθένας που θα επιλέξει να πάρει το ακριβότερο να μην επιβαρυνθεί υπερβολικά»

Παράλληλα, ο ίδιος σημείωσε ότι «είχαν δίκιο οι φαρμακοποιοί που φώναξαν». «Η λογική είναι ότι λάθη μπορεί να γίνονται, το ζήτημα είναι να είσαι γρήγορος να διορθώνεις», πρόσθεσε και υποστήριξε ότι «η τιμή των φαρμάκων μειώθηκε 7%.».

 

Τέλος, σχετικά με το ψήφισμα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε: «Οι ευρωβουλευτές που το ψήφισαν αυτό,  δεν πρέπει να ξαναψηφιστούν. Το να πηγαίνεις στην Ευρώπη και να ζητάς να κοπούν τα λεφτά από την Ελλάδα… Το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν να κοπούν τα λεφτά από την Ελλάδα. Είναι αδιανόητο, η Ελλάδα τους πληρώνει για να εκπροσωπούν τα συμφέροντα της εκεί και αυτοί ψήφισαν να κοπούν τα λεφτά από την Ελλάδα»

 

Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button