Xoιρινό μπέικον με μήλα και χαλεπιανά

ΥΛΙΚΑ
• 1 κομμάτι χοιρινό μπέικον ξεκοκκαλισμένο, 1200γρ. περίπου
• 2 κουταλιές μουστάρδα Mild
• 1 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
• ½ κουταλάκι αλάτι
• 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
Για τη γέμιση
• 1 κόκκινο μήλο Royal Gala Marlene κομμένο σε κυβάκια
• 1 κόκκινο μήλο Red Delicious Marlene κομμένο σε κυβάκια
• 1 κουταλιά ελαιόλαδο
• 2 κουταλιές βούτυρο ανάλατο
• 1 φλ. μπέικον ψιλοκομμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
• 1-2 κλωναράκια θυμάρι
• 1 φλ. κόρα από μπαγιάτικο χωριάτικο ψωμί θρυμματισμένο (εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε πάνκο (ιαπωνέζικη φρυγανιά) αλεσμένη)
• ½ φλ. χαλεπιανά (Φιστίκια Αιγίνης) χοντροκομμένα
Για το ψήσιμο
• 1 φλ. άσπρο ξηρό κρασί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αν το κομμάτι από το χοιρινό μπέικον είναι χοντρό, πείτε στον κρεοπώλη να σας το χτυπήσει να λεπτύνει.

Σε ένα μπολ βάζετε το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύετε και πασπαλίζετε το χοιρινό μπέικον από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια, αλείφετε με τη μουστάρδα.

Για τη γέμιση: Σε ένα τηγάνι, βάζετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε τα κομματάκια από το μπέικον. Το αφαιρείτε από το τηγάνι και προσθέτετε το σκόρδο και το ψωμί ή το πάνκο. Το αφήνετε να ξεροψηθεί και πασπαλίζετε με τα φυλλαράκια από το θυμάρι. Αφαιρείτε το ψωμί και βάζετε το βούτυρο.

Όταν λιώσει το βούτυρο σοτάρετε τα μήλα. Σε ένα μπολ, βάζετε τα σοταρισμένα
μήλα, το ψωμί, το μπέικον και τα χαλεπιανά. Ανακατεύετε και απλώνετε το μίγμα σε όλη την εσωτερική πλευρά του μπέικον. Το κλείνετε με σπάγκο.

Το βάζετε σε ταψί και προσθέτετε το κρασί. Δεν το σκεπάζετε.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 1½ – 2 ώρες. Κατά διαστήματα το τρυπάτε. Όταν μισοψηθεί αν χρειαστεί του βάζετε ελάχιστο ζεστό νερό.

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.