Tρουφάκια τυριού | Χρυσές Συνταγές

Χρόνος: ½ ώρα + ½ ώρα αναμονή

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά (για 16 κομμάτια περίπου):

200 γρ. τυρί κρέμα (Cream Cheese), σε θερμοκρασία δωματίου

200 γρ. (1 συνηθισμένη πλάκα) φέτα τριμμένη

½ φλ. ψιλοκομμένα παστά κράνμπερι

½ φλ. χοντροκομμένη καρυδόψιχα

2 γεμάτα κουταλάκια πολύ ψιλοκομμένος μαϊντανός

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Χτυπάτε σε ένα μπολ με το μίξερ το τυρί κρέμα με μια πρέζα αλάτι μέχρι να γίνει λείο. Προσθέτετε τη φέτα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι μόλις να ενσωματωθεί.

Ντύνετε ένα δισκάκι, ή πιατέλα με αντικολλητική λαδόκολλα. Με ένα κουτάλι παίρνετε κοφτές κουταλιές από το μίγμα και τις γλιστράτε πάνω στη λαδόκολλα,, με απόσταση η μια από την άλλη. Βάζετε το δισκάκι στο ψυγείο για ½ ώρα, ή μέχρι να σφίξει αρκετά το μίγμα και να μπορείτε να το πιάνετε. Το πλάθετε με τα χέρια σε μπαλίτσες.

Αναμιγνύετε σε ένα μικρό μπολ τα κράνμπαρι με την καρυδόψιχα και το μαϊντανό. Τυλίγετε στο μίγμα μία-μία τις μπαλίτσες, μέχρι να επικαλυφθούν ως επί το πλείστον. Τις ξαναβάζετε στο δισκάκι, σε καθαρή λαδόκολλα και τις επιστρέφετε στο ψυγείο.

Πριν σερβίρετε τα τρουφάκια τυριού, τα βγάζετε από το ψυγείο για να ξεπαγώσουν και τα συνοδεύετε με κρακεράκια, ή τα καρφώνετε με στικ πρέτζελ (Pretzel Sticks).

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.