Muhammara | Χρυσές Συνταγές

Instagram: mychicdish

…στο «Κομψό μου πιάτο» επικρατεί φοβερή αδυναμία στα Dips, όπως θα διαπιστώσετε! Η γεωγραφική μας θέση μαγνητίζει γνώριμες, αγαπημένες εκδοχές κυρίως από Μεσογειακά και Μεσανατολίτικα Dips, που εμπλουτίζουν κάθε τραπέζι σαν ορεκτικά. Το μοναδικό Muhammara με την άγρια αλλά κρεμώδη υφή, το βαθύ κεραμιδί χρώμα, την ελαφρώς καυτερή μα συνάμα γλυκιά, καπνιστή γεύση και τα πολλαπλά αρώματα, είναι πολύ ιδιαίτερο και κλέβει πάντα την παράσταση. Αυστηρώς για καλοφαγάδες!

  • Αλέστε στο μπλέντερ με λεπίδα ένα φλιτζάνι καβουρδισμένα καρύδια και μια-δύο σκελίδες σκόρδου.
  • Προσθέστε δύο-τρεις μεγάλες ψητές πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, αφού τις στραγγίσετε και αλέστε τα μέχρι να αποκτήσουν την υφή που σας αρέσει, (εγώ προτείνω μέτρια προς άγρια υφή).
  • Ρίξτε δύο κουταλιές ελαιόλαδο από το βάζο με τις πιπεριές και μια πρέζα από: αλάτι, πιπέρι, κύμινο, πάπρικα, chilli flakes, κανέλα και δύο κουταλιές από: πάστα ντομάτας, φρέσκο χυμό λεμονιού και σιρόπι ροδιού (Pomegranate molasses). Ναι, είναι απαραίτητο γιατί κάνει όλη την διαφορά και στη γεύση και στο χρώμα. Θα το βρείτε εύκολα παντού!
  • Κτυπήστε τα όλα μαζί μέχρι να ενωθούν σε μια βελούδινη πάστα.
  • Σερβίρετε σε ξέβαθο μπολ στολίζοντας με λίγο ελαιόλαδο και καβουρδισμένα, θρυμματισμένα καρύδια. Για να ολοκληρώσετε την απόλαυση βουτήξτε σπασμένες λωρίδες από λεπτή πίτα, ξεροψημένη στο φούρνο!

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.