Οικονομία

Golden Visa: Μειώνεται η μεταβατική περίοδος κατά ένα μήνα – Τέλος προθεσμίας στις 30 Αυγούστου

Κατά ένα μήνα μειώνεται η μεταβατική περίοδος για την λήξη της προθεσμίας στο πλαίσιο της οποίας οι πολίτες τρίτων χωρών μπορούν ή να εξοφλήσουν το τίμημα, ή να καταβάλουν προκαταβολή 10%, ή να υπογράψουν προσύμφωνο με πληρωμή, προκειμένου να μπορούν να αιτηθούν άδεια διαμονής μέσω Golden Visa, σύμφωνα με τον Χάρη Θεοχάρη.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Θεοχάρης στη Βουλή, η καταληκτική ημερομηνία της μεταβατικής περιόδου για την Golden Visa είναι η 30η Αυγούστου έναντι μέχρι 30 Σεπτεμβρίου που ήταν η αρχική προθεσμία.

Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου το νέο σύστημα για την απόκτηση Golden Visa να εφαρμοστεί ομαλά και να μην διαταραχθεί η λειτουργία της αγοράς, προβλέπεται μεταβατική περίοδος με τις εξής προϋποθέσεις:

  • Πολίτες τρίτων χωρών οι οποίοι θα εξοφλήσουν το τίμημα ή θα καταβάλουν προκαταβολή 10%, ή θα υπογράψουν προσύμφωνο ή ιδιωτικό συμφωνητικό αγοράς, αποδεικνύοντας τις σχετικές πιστώσεις μέχρι τις 30 Αυγούστου 2024 μπορούν να ολοκληρώσουν την επένδυσή τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2024 με τις προϋποθέσεις που ίσχυαν έως τώρα.
  • Στις περιπτώσεις αυτές, αν δεν ολοκληρωθεί η αγορά του ακινήτου, ο αγοραστής μπορεί να ολοκληρώσει την επένδυσή του σε άλλο ακίνητο πάντα με τις προϋποθέσεις που ίσχυαν έως τώρα αλλά πάντως όχι μετά τις 30 Απριλίου 2025.

Επίσης, έγιναν αποδεκτές οι παρατηρήσεις του ΠΑΣΟΚ να μην επιτρέπεται η υπεκμίσθωση, κάτι οποίο ούτως ή άλλως δεν επιτρέπεται ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη η συγκεκριμένη αναφορά προστέθηκε στη ρύθμιση ώστε να μην υπάρχει αμφιβολία.

To άρθρο Golden Visa: Μειώνεται η μεταβατική περίοδος κατά ένα μήνα – Τέλος προθεσμίας στις 30 Αυγούστου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button