10 ασκήσεις για να πείτε αντίο στην… κυτταρίτιδα

Γνωρίζουμε όλοι πως η άσκηση είναι το κλειδί για τη διατήρηση μιας καλής υγείας. Η υιοθέτηση μιας τακτικής φυσικής δραστηριότητας συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση ζωτικών για τον οργανισμό λειτουργιών, όπως η καρδιοαναπνευστική λειτουργία και η οξυγόνωση των ιστών, καθώς και προβλημάτων που είναι περισσότερο αισθητικής φύσεως, όπως το επίμονο σωσίβιο γύρω από την κοιλιά και η κυτταρίτιδα.

Η κυτταρίτιδα αποτελεί ένα από τα συχνότερα αισθητικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας. Πιο συγκεκριμένα, απασχολεί το 90% των γυναικών, ενώ παράλληλα αφορά και τους άνδρες, σε πολύ μικρότερο βαθμό, βέβαια. Συνήθως εμφανίζεται στους μηρούς και τους γλουτούς, μπορεί όμως να εντοπιστεί και στο στομάχι, στην κοιλιά, στις γάμπες και στο εσωτερικό των μπράτσων.

Δεδομένου ότι εκτός από συνηθισμένη είναι και επίμονη, αν και μπορεί να μην είναι εφικτό το να απαλλαγείτε εντελώς από την κυτταρίτιδα, υπάρχουν τρόποι για να τη μειώσετε, με έναν από τους βασικότερους να είναι φυσικά η γυμναστική!

Τι ακριβώς είναι η κυτταρίτιδα;

Πριν προχωρήσουμε στις ασκήσεις οι οποίες βοηθούν στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, ας αρχίσουμε από τα βασικά. Η κυτταρίτιδα είναι ουσιαστικά εγκλωβισμένο λίπος και νερό ανάμεσα στο δέρμα και τον υποδόριο ιστό, ο οποίος είναι ένας χαλαρός συνδετικός ιστός που βρίσκεται κάτω από το δέρμα. Όταν, λοιπόν, τα λιποκκύταρα κάτω από το δέρμα συσσωρεύονται, πιέζουν τον συνδετικό ιστό, με αποτέλεσμα να σχηματίζεται η ανεπιθύμητη όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Τι προκαλεί την κυτταρίτιδα;

Ενώ τα ακριβή αίτια που προκαλούν κυτταρίτιδα δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνισή της, μεταξύ των οποίων είναι:

  • κληρονομικοί, παθολογικοί ή ορμονικοί παράγοντες
  • ηλικία
  • διατροφικές συνήθειες
  • έντονο στρες
  • κάπνισμα
  • έλλειψη άσκησης
  • αλκοόλ

Πως μπορεί να αντιμετωπιστεί η κυτταρίτιδα;

Η ολική εξάλειψη της κυτταρίτιδας, οριακά αγγίζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας, όμως μην απογοητεύεστε!
Αρχικά, σκεφτείτε πως ακόμα και οι πιο διάσημες celebrities παγκοσμίως, έχουν κυτταρίτιδα και πλέον, μάλιστα, δε ντρέπονται να τη δείξουν – καιρός ήταν! Κατά δεύτερον, υπάρχουν τρόποι ώστε η κυτταρίτιδα να μειωθεί σε σημαντικό βαθμό: τόσο που, η ύπαρξή της να είναι οπτικά ανεπαίσθητη.

Εκτός της διατροφής, ένας πολύ σημαντικός σύμμαχος κατά της κυτταρίτιδας, είναι φυσικά η γυμναστική. Πιο συγκεκριμένα, η προπόνηση ενδυνάμωσης – ειδικά όταν συνδυάζεται με δίαιτα και cardio – μπορεί να μειώσει το σωματικό λίπος και να σμιλέψει τους μύες, βοηθώντας έτσι στο «σβήσιμο» της όψης φλοιού πορτοκαλιού.
Ακόμα και αν είστε αρχάριοι και γυμνάζεστε στο σπίτι χωρίς εξοπλισμό, λοιπόν, μπορείτε να εντάξετε τις παρακάτω 10 ασκήσεις στο υπάρχον πρόγραμμά σας, και να αφήσετε την κυτταρίτιδα στο παρελθόν!

Πηγή: gethealthyu.com

To άρθρο 10 ασκήσεις για να πείτε αντίο στην… κυτταρίτιδα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.