00 οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα

Σήμερα στις 19.00 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει ανακοινώσεις για το ζήτημα των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτό ανακοινώθηκε επίσημα από την κυβέρνηση. 

Τα μέτρα θα εξειδικευτούν αύριο Παρασκευή, στις 8.30 στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Θάνο Πετραλιά και τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου.

Την παρουσίαση θα συντονίσει η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Τι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

Το πακέτο για το ρεύμα θα είναι στοχευμένο με στόχο ένα και μοναδικό: να επιστρέψουν τα τιμολόγια στα περυσινά επίπεδα τέτοιο καιρό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως και να υπάρξει ζήτημα αναδρομικότητας, αλλά αυτό να είναι ιδιαίτερα στοχευμένο σε φουσκωμένους λογαριασμούς, διότι εγείρονται και πολλά τεχνικά ζητήματα.

Με το νέο πακέτο η κυβέρνηση δεν θα μείνει στην λογική των γενναίων επιδοτήσεων στον τελικό καταναλωτή, σε μηνιαία βάση, ανάλογα με το ύψος που θα διαμορφώνεται η χονδρική τιμή του ρεύματος.

Το μέτρο θα είναι οριζόντιο και θα αφορά τους πάντες και όχι μόνο την κύρια κατοικία, ενώ όπως αναφέρουν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα είναι γενναιόδωρο.

Τι θα περιλαμβάνει το πακέτο

Ο πρώτος άξονας, θα αφορά την επιβολή πλαφόν στην τιμή πληρωμής των ηλεκτροπαραγωγών για τις ποσότητες ρεύματος που πουλάνε μέσω του χρηματιστηρίου ενέργειας στους προμηθευτές.

Η τιμή του πλαφόν για την εκκαθάριση των πράξεων στο Χρηματιστήριο Ενέργειας, εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα επίπεδα των 100 ευρώ η μεγαβατώρα. Έτσι εκτιμάται ότι θα πιεστούν σημαντικά και οι λιανικές τιμές του ρεύματος.

Ο δεύτερος άξονας θα είναι η συνέχιση των επιδοτήσεων στα νοικοκυριά, μέχρι τις 300 κιλοβατώρες, έτσι ώστε παραμείνουν οι τιμές στα σημερινά επίπεδα των 15 λεπτών η κιλοβατώρα.

Τέλος υπάρχουν κάποιες πληροφορίες που θέλουν να υπάρχει και ανώτατο πλαφόν στην επιδότηση των νοικοκυριών, όπου θα κρατιέται η τιμή στα 15 λεπτά, το οποίο εκτιμάται ότι θα είναι, σαφώς πάνω από τις 300 κιλοβατώρες μηνιαίως. Πιθανότερο επίπεδο είναι οι 500 έως και 600 κιλοβατώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.