Όπως όλα δείχνουν θα ξεπεράσουν το 7,5%

«Οι αυξήσεις στις συντάξεις όπως όλα δείχνουν θα ξεπεράσουν το 7,5% από 01/01/2023», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Βερολίνο όπου συμμετέχει στην Σύνοδο των Δυτικών Βαλκανίων. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις αυξήσεις στις συντάξεις στο πλαίσιο απάντησης σε ερώτηση για το Καλάθι του Νοικοκυριού όπου απαρίθμησε τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

«Η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη έξαρση πληθωρισμού τα τελευταία 50 χρόνια και απέναντι σε αυτό δρομολογούμε δράσεις για να ενισχύσουμε το διαθέσιμο εισόδημα», είπε ο πρωθυπουργός.

«Το καλάθι είναι μόνο ένα μέτρο για να συγκρατήσουμε τις τιμές σε ένα καλάθι 50 βασικών προϊόντων που απευθύνονται σε ευάλωτα νοικοκυριά αλλά δεν είναι το μόνο μέτρο που έχουμε εφαρμόσει», είπε ακόμα. Σημείωσε ότι έχουν δαπανήσει πάνω από 7 δις.

Ο πρωθυπουργός άφησε αιχμές και για την κριτική που ασκείται από την αντιπολίτευση λέγοντας: «Υπάρχουν πάντα εύκολες κριτικές και ανέξοδες υποσχέσεις για την ακρίβεια. Δεν μπορούν κάποιοι με ένα νόμο και ένα άρθρο να την αντιμετωπίσουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.