Όλα μαζί κοτόπουλο Αλφρέντο | Χρυσές Συνταγές

Όλα μαζί μαγειρεύονται στην κλασική αυτή συνταγή, για να έχετε χρόνο να την απολαύσετε με λιγότερο πλύσιμο μετά.

Χρόνος: ½ ώρα

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά (για 4 άτομα):

2 κουταλιές ελαιόλαδο

2 φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα σε μικρούς κύβους

2 σκελίδες σκόρδου, τριμμένες

1 λίτρο (4 φλ.) νερό

300 ml ( 1 φλ. + 3-4 κουταλιές) κρέμα γάλακτος Light ή γάλα εβαπορέ

250 γρ. ( ½ πακέτο των 500 γρ.) πέννες

1 κύβος ζωμού κότας (ή 1 μικρή συσκευασία «σπιτικού» ζωμού)

2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα (ή τριμμένο Ρεγκάτο (Regato), ή κεφαλοτύρι) + επιπλέον για το σερβίρισμα

½ φλ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Πριν ξεκινήσετε, μαζεύετε όλα τα υλικά για να είναι έτοιμα για χρήση.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια σωτέζα (φαρδιά,  άβαθη κατσαρόλα, ιδανική για σοτάρισμα) ή ένα πολύ μεγάλο τηγάνι, βαθύ τηγάνι και σοτάρετε μέσα, σε δυνατή φωτιά, το κοτόπουλο, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε τα σκόρδα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό.

Περιχύνετε με το νερό και την κρέμα γάλακτος και όταν το μίγμα κοχλάσει, ανακατεύετε μέσα τα ζυμαρικά και τον ζωμό κότας. Αφήνετε το φαγητό να κοχλάσει ξανά, χαμηλώνετε την φωτιά και το σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά, χωρίς να τα παραβράσετε (να μείνουν al dente). Στην διάρκεια του μαγειρέματος, τα ανακατεύετε όλα συχνά.

Ανακατεύετε μέσα την παρμεζάνα και ελέγχετε το αλατοπίπερο. Τέλος, ανακατεύετε μέσα τον μαϊντανό και σερβίρετε την μακαρονάδα με επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα για πασπάλισμα.  

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.