Χανιά: Απολογήθηκε ο 73χρονος γυναικολόγος για την υπόθεση των παράνομων υιοθεσιών

Σε εξέλιξη στο δικαστικό μέγαρο Χανίων είναι η διαδικασία των απολογιών των εννέα συλληφθέντων που σύμφωνα με τη δικογραφία που σχημάτισε η ΕΛΑΣ είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση προχωρώντας σε παράνομες τεκνοθεσίες και εμπορία βρεφών.

Στην διαδικασία συμμετέχουν δύο ανακριτές. Πρώτος προκειμένου να απολογηθεί έφθασε στο δικαστικό μέγαρο στις 7.00 το πρωί ο 73χρονος ιατρός ιδιοκτήτης της μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Η απολογία του ξεκίνησε στις 8.00 το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11.00 ενώ σταδιακά ακολουθούν οι απολογίες των υπόλοιπων κατηγορουμένων.

Από νωρίς το πρωί έξω από τα δικαστήρια βρίσκονταν πολίτες για να δηλώσουν την υποστήριξη και τη συμπαράστασή τους στον 73χρονο γιατρό.

Οι εννέα συλληφθέντες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων, μεσολάβηση σε τεκνοθεσία ανηλίκου κατ’ επάγγελμα, παραβάσεις του νόμου περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πλαστογραφία, διατάραξη οικογενειακής τάξης, απάτη, σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Όπως ανέφερε ο Μιχάλης Μαύρος, συνήγορος υπεράσπισης του βασικού κατηγορουμένου 73χρονου γιατρού, «η υπόθεση είναι εξαιρετικά σύνθετη. Είναι πρωτόγνωρη και για τα δεδομένα της περιοχής, αλλά ενδεχομένως και για τα ελληνικά δεδομένα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξει μια μικρά επεξεργασία από τις εισαγγελικές Αρχές. Πήραμε προθεσμία για την απολογία, γιατί ο όγκος της δισκογραφίας είναι δυσθεώρητος».


Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.