Χαμός σε εκπομπή του ΣΚΑΪ: Το σχόλιο για τη 17 Νοέμβρη, η παρέμβαση Τσαπανίδου και η αποχώρηση του Γιώργου Τσίπρα

Απίστευτη ένταση επικράτησε στο στούντιο του ΣΚΑΪ με αφορμή ένα σχόλιο του δημοσιογράφου Παναγιώτη Λάμψια για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα στην ΣΚΑΪ και της Σίας Κοσιώνη για τις εκλογές, «Η Ελλάδα αποφασίζει» ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Λάμψιας σχολίασε τη «μάχη» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου.

«Η αντιγραφή δεν είναι κακό, αρκεί να μη σε πιάσουν. Είναι και λίγο αστείο – αλλά μερικές φορές προσπαθεί να μιμηθεί και τη φωνή του. Πέθανε και ο Χάρρυ Κλυνν, τον έκανε καλύτερα από τον Τσίπρα τον Ανδρέα Παπανδρέου στις μιμήσεις. Να σοβαρευτούμε. Δεν μπορεί να αντιγράφεις το κόμμα που είναι ενεργό, υπάρχει και να χρησιμοποιείς τα ορφανά του Άκη που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ και κάποιων άλλων που εγώ αποκαλώ γενίτσαρους.

Δεν μπορούμε να θεωρούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζουν στον Ανδρέα Παπανδρέου και τον ΠΑΣΟΚ όταν οι ίδιοι άνθρωποι υποστηρίζουν τους εκτελεστές της 17 Νοέμβρη και άλλα παρόμοια. Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν είχε καμία σχέση με όλα αυτά».

Η Σία Κοσιώνη ζητήσε από τον δημοσιογράφο να αποσαφηνίσει τι εννοεί και κ. Λάμψιας υποστήριξε πως «ορισμένοι εκ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν καθαροί υποστηρικτές εκτελεστών καταδικασθέντων για την υπόθεση 17Ν». «Το κόμμα έχει καταδικάσει» απάντησε η Σία Κοσιώνη. «Δεν είπα το κόμμα είπα ορισμένα στελέχη», επέμεινε ο Π. Λάμψιας και τόνισε «δεν είναι ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορεί να γίνει ΠΑΣΟΚ»

Οι διαμαρτυρίες του Γιώργου Τσίπρα και η παρέμβαση Τσαπανίδου

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας που βρισκόταν στο πανελ διαμαρτυρήθηκε έντονα και ζήτησε από τον δημοσιογράφο να ανακαλέσει, ενώ τηλεφωνική παρέμβαση έκανε και η Πόπη Τσαπανίδου.

«Λυπάμαι πάρα πολύ που αναγκάζομαι να παρέμβω σε μία εκπομπή για ένα λόγο που είναι εξαιρετικά δυσάρεστος και εξαιρετικά προσβλητικός για τον ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα στελέχη του, απέναντι στους ψηφοφόρους» τόνισε και έκανε λόγο για εξαιρετικά προσβλητικούς χαρακτηρισμούς από τον Π. Λάμψια «τόσο στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα τον αποκάλεσε μίμο του Ανδρέα Παπανδρέου, αυτό που προσπάθησε να σας εξηγήσει ο κ. Τσίπρας που τον είχατε καλεσμένο, τον οποίο ενημέρωσα για τα όσα είχανε γίνει, αλλά δεν πρόλαβε να σας εξηγήσει και τον δεύτερο λόγο για τον οποίο απαίτησε τη συγγνώμη από τον κ. Λάμψια και του ζήτησε να ανακαλέσει το σχόλιο του, δεν ήταν μόνο προσβολή για τον κ. Αλέξη Τσίπρα, ήταν μια προσβολή για όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία έχουν γράψει μια ιστορία, έχουν ιστορικές διαδρομές γιατί ο κ. Λάμψιας τους χαρακτήρισε υποστηρικτές των εκτελεστών της 17Ν. Αυτό είναι εξαιρετικά προσβλητικό και απίστευτα βαρύ και όχι μόνο, θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω ντροπή».

Η Σία Κοσιώνη ξεκαθάρισε πως αυτό ήταν ένα δημοσιογραφικό σχόλιο που δεν είναι προσυνεννοημένο και τόνισε πως «υπήρξε παρέμβαση από την πλευρά μου γιατί το θεώρησα κάπως τραβηγμένο, το έκανε αποδεκτό ο συνάδελφος». Η κ. Τσαπανίδου απάντησε πως «δεν είναι κάπως τραβηγμένο, είναι ντροπή».

Ο Π. Λάμψιας απάντησε πως «σε ό,τι αφορά την αντιγραφή συνθημάτων και των θέσεων διαχρονικά του ΠΑΣΟΚ ήμουν σαφής: Είπα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας αντιγράφουν ΠΑΣΟΚ και ότι ο κ. Τσίπρας φτάνει ακόμη στο σημείο και να μιμείται τον Ανδρέα Παπανδρέου. Είναι η πεποίθησή μου. Δεν ανακαλώ τίποτα».

«Και συμπληρώσατε ότι ο Χάρι Κλύνν τον μιμείται καλύτερα» επέμεινε η Πόπη Τσαπανίδου. «Τη φωνή του, ναι». «Είπατε μίμο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης;» συνέχισε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτό ήταν ένα αστείο αν δεν τον καταλαβαίνετε….» απάντησε ο Π. Λάμψιας και πρόσθεσε: «Τιμώ και την θέση του και το πρόσωπο, τελεία. Σε ό,τι αφορά τους υποστηρικτές των εκτελεσθέντων της 17Ν, δεν το λέω εγώ, είναι γεγονός. Έχει συμβεί, Εχουν γίνει πορείες ολόκληρες και έχουν γίνει υποστηρικτικές εκδηλώσεις και ορισμένα του ΣΥΡΙΖΑ πράγματι βρέθηκαν σε αυτές. Δεν εννοούσα ότι το έκανε ο κύριος Τσίπρας».

«Τι ακούνε τα αυτιά των τηλεθεατών που σας παρακολουθούν. Μιλάτε για στελέχη που έχουν δώσει μάχες υπέρ της δημοκρατίας. Στελέχη που δεν ανέχθηκαν, πόσω μάλλον δεν συμβάδισαν με την τρομοκρατία. Είναι συκοφαντικό αυτό που λέτε», είπε η Πόπη Τσαπανίδου.

«Μου ζητάνε να κάνω δήλωση μετάνοιας; Δεν θα την κάνω. Δεν συνηθίζω να κάνω μετάνοια για τίποτα. Αυτή ήταν η άποψη μου. Αν δεν σας αρέσει λυπάμαι» απάντησε ο Παναγιώτης Λάμψιας που διευκρίνησε πως οι απόψεις του δεν απηχούν και αυτές του σταθμού.

«Τα σχόλια είναι η δική μου άποψη, δεν είναι του ΣΚΑΪ δεν είναι κανενός άλλου. Αν δεν σας αρέσει είναι προφανώς δικαίωμά σας» πρόσθεσε ο δημοσιογράφος.

«Κύριε Λάμψια, είναι ντροπή να το ακούω στο δελτίο του ΣΚΑΪ. Λυπάμαι και ντρέπομαι» του απάντησε ο Πόπη Τσαπανίδου.

«Δηλαδή τι θέλετε ο ΣΚΑΪ να κάνει λογοκρισία στα στελέχη του; Την επόμενη φορά να σας πάρω και τηλέφωνο να μου πείτε τι θα πω», σχολίασε ο Παναγιώτης Λάμψιας, με την ένταση να συνεχίζεται.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Γιώργος Τσίπρας αποχώρησε απο το πλατό της εκπομπής παρά τις εκκλήσεις της Σίας Κοσιώνη να επικρατήσει ψυχραιμία και να πέσουν οι τόνοι.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωσε εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λόγο για συκοφαντίες του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ, Παναγιώτη Λάμψια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: Σε μια βαριά προσβλητική επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και των στελεχών του, προέβη ο δημοσιογράφος και κεντρικός σχολιαστής του δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ κ. Παναγιώτης Λάμψιας.

Στο κεντρικό δελτίο με παρουσιάστρια τη Σία Κοσιώνη, συκοφάντησε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως «υποστηρικτές των εκτελεστών της 17Ν» και υποτίμησε τους δημοκρατικούς προοδευτικούς πολίτες που τιμούν με την ψήφο και την υποστήριξή τους τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, λέγοντας ότι είναι «γενίτσαροι».

Στο -υποβολιμαίο;- παραλήρημά του ο κ. Λάμψιας, μίλησε ακόμη για «ορφανά του Άκη» και χαρακτήρισε «μίμο» τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Η προσπάθειά του όμως, να σκεπάσει με λάσπη τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον πολιτών που σε κάθε γωνιά της Ελλάδας ακουμπάν τις ελπίδες τους, στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στην Αριστερά, δεν θα περάσει.

Όσο κάποιοι στον πανικό τους για την επερχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και την πολιτική αλλαγή, ποντάρουν στην τοξικότητα, εμείς θα τους απαντούμε με συγκροτημένο προγραμματικό προοδευτικό λόγο, δημοκρατική δύναμη και ηρεμία.

To άρθρο Χαμός σε εκπομπή του ΣΚΑΪ: Το σχόλιο για τη 17 Νοέμβρη, η παρέμβαση Τσαπανίδου και η αποχώρηση του Γιώργου Τσίπρα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.
Ανακοίνωση: Λόγω των συνεχών αυξήσεων στις παροχές μας βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση κάλυψης των αναγκών συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου (servers, website , hosting κ.α). Θα θέλαμε να ζητήσουμε από εσάς την βοήθεια και την στήριξή σας με δωρεές, για την ορθή και μελλοντική λειτουργία του chat . Κάντε δωρεά πατώντας πάνω στο εικονίδιο Donate.

donate