Χαμηλή η δραστηριότητα της εποχικής γρίπης με μόλις 3 κρούσματα σε 1 μήνα – «Καμπανάκι» των επιστημόνων για τη «γριπώδη συνδρομή»

Μόλις 3 είναι τα κρούσματα της εποχικής γρίπης στην Ελλάδα μέσα σε 4 εβδομάδες, με τη νέα έκθεση του ΕΟΔΥ να αποτυπώνει τη χαμηλή δραστηριότητά της μεταξύ της κοινότητας.

Πιο συγκεκριμένα, η χαμηλή δραστηριότητα των ιών της εποχικής γρίπης στην Ελλάδα αποτυπώνεται στον αριθμό των ύποπτων κρουσμάτων που εξετάζονται. Σύμφωνα με τη σημερινή (3.11.2022) έκθεση του ΕΟΔΥ, από τις 3 έως τις 30 Οκτωβρίου αναλύθηκαν συνολικά 165 δείγματα.

Από αυτά, μόλις τα τρία βγήκαν θετικά σε ιό της εποχικής γρίπης, τα 2 στον υπότυπο Αpdm09 (Η1Ν1) και το 1 στον υπότυπο Α (Η3Ν2).

Αύξηση γριπώδους συνδρομής

Παρ’ όλα αυτά, οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως δεν πρέπει να εφησυχάζουμε καθώς τα κρούσματα «γριπώδους συνδρομής» αυξάνονται.

Ειδικότερα, παρατηρήθηκε τις τελευταίες δύο εβδομάδες αύξηση στις επισκέψεις στους γιατρούς με συμπτώματα «γριπώδους συνδρομής» (πυρετός πάνω από 37, βήχα ή και πονόλαιμο).

Στις αρχές Οκτωβρίου, οι επισκέψεις με «γριπώδη συνδρομή» ήταν λίγο πάνω από 3% στο σύνολο των επισκέψεων σε γιατρούς, για να ξεπεράσει το 4% στο τέλος του μήνα, όπως φαίνεται στον πίνακα που ακολουθεί:

Πηγή: iatropedia.gr / Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη

To άρθρο Χαμηλή η δραστηριότητα της εποχικής γρίπης με μόλις 3 κρούσματα σε 1 μήνα – «Καμπανάκι» των επιστημόνων για τη «γριπώδη συνδρομή» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.