Χαλλούμι σε κουρκούτι με μαρμελάδα καρπούζι
ΥΛΙΚΑ
Για το κουρκούτι:
600 γρ. αλεύρι
60 γρ. αλεύρι καλαμποκιού
45 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά ξύδι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Χλιαρό νερό
Για τη μαρμελάδα καρπούζι:
1 κιλό τριμμένο καρπούζι
600 γρ. λευκή ζάχαρη
60 γρ. χυμός λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας πηκτίνη σε σκόνη
Για γαρνίρισμα:
Καβουρδισμένο μαύρο και λευκό σουσάμι
Μέντα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κουρκούτι: Συνδυάζετε όλα τα υλικά μέχρι να έχετε ένα λείο μίγμα.
Κόβετε το χαλούμι σε μπαστουνάκια.
Τα αλείφετε με αλεύρι και τα βυθίζετε στο μίγμα.
Τινάζετε το περιττό μίγμα και τηγανίζετε στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Για τη μαρμελάδα καρπούζι: Βάζετε το καρπούζι, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού σε μια κατσαρόλα και τα αφήνετε να βράσουν. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε.
Προσθέτετε την πηκτίνη και χτυπήστε αμέσως με το σύρμα ώστε να διαλυθεί χωρίς να σβολιάσει.
Φέρνετε τη μαρμελάδα ξανά σε βρασμό και χαμηλώνετε ξανά τη φωτιά, ανακατεύοντας κάθε λεπτό για 20 λεπτά.
Τοποθετείτε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα. Θα σταθεροποιηθεί εντελώς μόλις κρυώσει.
Σεφ: Παναγιώτης Χαραλάμπους
Πηγη δημοσιεύτηκε στο
Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.