Ελλάδα

Φοιτητές έκρυβαν πιστόλια σε λούτρινα και τάπερ – Κατασκεύαζαν όπλα με υλικό από Γερμανία και ΗΠΑ

Τον περασμένο Οκτώβρη ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι από την ΕΥΠ για την υπόθεση της κατασκευής όπλων με την χρήση τρισδιάστατου εκτυπωτή στη  Σάμο.

Οι αναλυτές της ΕΥΠ εντόπισαν ότι ένας φοιτητής της πολυτεχνικής σχολής στο νησί είχε ξεκινήσει επάφές με έναν αλλοδαπό τρίτης χώρας ο οποίος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν στη χώρα του για διακίνηση εγχειριδίου μέσω διαδικτύου κατασκευής όπλων.

Και ενώ το πρώτο καμπανάκι για τις ελληνικές Αρχές έχει χτυπήσει, ο συγκεκριμένος φοιτητής κάνει μια μεγάλη παραγγελία σε πλαστικά αλλά και σε τρισδιάστατο εκτυπωτή από τη Γερμανία, ενώ, φαίνεται να ψάχνει και εξοπλισμό αφύγρανσης πλαστικών με σκοπό να κατασκευάσει ούζι και πιστόλια glock.

Στη συνέχεια αρχίζουν οι επαφές του με άλλα τρία άτομα επίσης φοιτητές και οι συζητήσεις τους επίσης περιστρέφονται γύρω από τις οικονομικές απολαβές που θα μπορούσαν να έχουν από το εμπόριο, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά «350 ευρώ είναι καλό κέρδος για ένα μικρό όπλο».

Για την υπόθεση ενημερώνεται η δίωξη οργανωμένου εγκλήματος της ασφάλειας αττικής και οι έρευνες συνεχίζονται καθώς οι αστυνομικοί διαπιστώνουν ότι τα τέσσερα αυτά άτομα έχουν ξεκινήσει αλληλογραφία με άτομο που βρίσκεται στις ΗΠΑ και του ζητούν εξαρτήματα ώστε να μπορέσουν να κάνουν τα όπλα τους λειτουργικά.

Όσο η επιχείρηση για την κατασκευή των όπλων είναι σε εξέλιξη κρύβουν τα όπλα μέσα σε τάπερ ακόμα και λούτρινα αρκουδάκια για να μην κινήσουν τις υποψίες σε όποιον πήγαινε στο σπίτι τους.

Μετά την έρευνα των αστυνομικών εντοπίστηκαν ο εκτυπωτής, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πλαστικά μέρη λαβής όπλων, πλαστικό κλείστρο με κάννη ημιαυτόματου όπλου.

Ο 19χρονος είχε συλληφθεί το Μάρτιο του 2023 στην Κοζάνη καθώς είχε πάνω του μιικροποσότητα ναρκωτικών και ένα πιστόλι glock.


Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button