Κόσμος

Φινλανδία: 12 ετών ο συλληφθείς για τη επίθεση στο σχολείο – Την ίδια ηλικία έχουν και οι τραυματίες

Ένα 12χρονο παιδί έχει συλληφθεί για την  επίθεση με όπλο σε σχολείο στην πόλη Βανταά στη Φινλανδία ενώ την ίδια ηλικία έχουν και οι τρεις τραυματίες.

Το σχολείο έχει 800 μαθητές και 90 άτομα προσωπικό. Μάρτυρες δήλωσαν στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα YLE ότι δύο ασθενοφόρα έφυγαν από τον τόπο του συμβάντος.

H κατάσταση των τραυματιών δεν είναι γνωστή.

Όπως και σε άλλα φινλανδικά σχολεία, τα παιδιά είχαν μόλις επιστρέψει στα μαθήματα στη Βάνταα, βόρεια της πρωτεύουσας Ελσίνκι, μετά το μακρύ πασχαλινό Σαββατοκύριακο.

Το σχολείο έχει μαθητές ηλικίας επτά έως 15 ετών, τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε δύο ξεχωριστούς χώρους.

Διαβάστε ακόμη Φινλανδία: Πυροβολισμοί σε σχολείο με τρεις τραυματίες – Ο δράστης συνελήφθη

Η Βαντάα είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Φινλανδίας με περίπου 240.000 κατοίκους.

Στη Φινλανδία σημειώθηκαν δύο περιστατικά με πυροβολισμούς σε σχολεία μέσα σε λίγους μήνες το 2007 και το 2008, γεγονός που οδήγησε στην αυστηροποίηση της νομοθεσίας για την οπλοκατοχή.

Όμως είναι ευρέως γνωστή ως χώρα των κυνηγών και των λάτρεις των όπλων και έχει 430.000 αδειούχους κατόχους όπλων σε έναν πληθυσμό 5,5 εκατομμυρίων, σύμφωνα με κυβερνητικές στατιστικές.

Το 2007, ένας 18χρονος μαθητής σκότωσε επτά μαθητές και τον διευθυντή του στην πόλη Τουουσούλα, ενώ τον επόμενο χρόνο ένας άλλος μαθητής σκότωσε εννέα μαθητές και έναν δάσκαλο στην πόλη Καουχαγιόκι.


Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button