Φιλέτα ψαριού στο φούρνο με τζίντζερ και λεμόνι

Χρόνος: ½ ώρα

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά (για 4 άτομα):

3 φιλέτα φρέσκιας κυπριακής τσιπούρας (3 Χ 170 γρ. περίπου), ή 4 φιλέτα μπακαλιάρου κατεψυγμένα και ξεπαγωμένα

1 σκελίδα σκόρδου τριμμένη + επιπλέον 2-3 ολόκληρες σκελίδες

1 μύτη από ένα κλωναράκι δεντρολίβανο, τα φυλλαράκια ψιλοκομμένα + 5 μυτούλες για γαρνίρισμα,

4 κοφτές κουταλιές ξεπαγωμένο βούτυρο (60 γρ.)

2 εσαλότ (ροζ μικρά κρεμμύδια, Shallots, ξεφλουδισμένα και πολύ ψιλοκομμένα

2 κουταλάκια τριμμένο φρέσκο τζίντζερ

½ μεγάλο λεμόνι, ο χυμός + 1 λεμόνι, κομμένο σε έκτα κατά μήκος

2 κουταλιές άσπρο, ξηρό κρασί

½ κουταλιά πολύ ψιλοκομμένος μαϊντανός

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200⁰C και ντύνετε ένα ταψί με αντικολλητική λαδόκολλα. Κόβετε κάθε φιλέτο ψαριού στα δυο και τα τοποθετείτε στο προετοιμασμένο ταψί με την πέτσα προς τα κάτω.

Βάζετε σε ένα μπολάκι το τριμμένο σκόρδο, προσθέτετε το δεντρολίβανο, το ξεπαγωμένο βούτυρο, τα εσαλότ, το τζίντζερ, το χυμό λεμονιού, το κρασί και τον μαϊντανό και ανακατεύετε καλά το μίγμα με ένα κουτάλι. Μοιράζετε το μίγμα πάνω από τα φιλέτα ψαριού και τα πασπαλίζετε με αλατοπίπερο.

Σκορπάτε στο ταψί τα φετάκια του λεμονιού, και τα ολόκληρα σκόρδα (δεν χρειάζεται να τα ξεφλουδίσετε) και το βάζετε στο φούρνο. Ψήνετε τα φιλέτα για 12-15 περίπου λεπτά, ραντίζοντάς τα στο μέσο του ψησίματος με τα υγρά του ταψιού, μέχρι το ψάρι να ψηθεί σε βάθος και η ψίχα του να χωρίζει εύκολα όταν το ανοίγετε με πιρούνι. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και το σερβίρετε σκορπώντας απάνω μυτούλες δεντρολίβανου.    

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.