Υπ. Μεταφορών για απεργία: Οι εταιρείες να σέβονται τις συλλογικές συμβάσεις


Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με το θέμα της δίωρης στάσης εργασίας προσωπικού επίγειας εξυπηρέτησης στο αεροδρόμιο Λάρνακας, η οποία έγινε σήμερα, 1 Νοεμβρίου 2022.


Στην ανακοίνωση επαναλαμβάνει ότι, σύμφωνα με το Υπουργικό Διάταγμα με αρ. Κ.Δ.Π 550/2021 και τους Κανονισμούς που διέπουν την αδειοδότηση και λειτουργία των εταιρειών επίγειας εξυπηρέτησης αεροδρομίων, οι εν λόγω εταιρείες οφείλουν να σέβονται, υιοθετούν και τηρούν τις συλλογικές συμβάσεις, περιλαμβανομένων των προηγούμενων συμφωνιών μεταξύ της Κυβέρνησης και των Συντεχνιών, αναφορικά με τους όρους και συνθήκες απασχόλησης και τις αποδοχές των εργαζομένων, περιλαμβανομένων και των εργαζομένων που ήταν προηγουμένως υπό την εργοδότηση του κράτους και μεταφέρθηκαν σε οποιαδήποτε από τις εταιρείες αυτές. Ταυτόχρονα, υπενθυμίζουμε ότι, στους σχετικούς Κανονισμούς που συνοδεύουν το Διάταγμα αναφέρεται ότι προτεραιότητα για εργοδότηση έχει τυχόν πλεονάζον προσωπικό από υφιστάμενες εταιρείες λόγω μείωσης του κύκλου εργασιών τους.


Παράλληλα, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων θεωρεί ότι η σημερινή στάση εργασίας δεν εξυπηρετεί σε οτιδήποτε και ούτε χρειαζόταν να γίνει, ενόψει μάλιστα και της αυριανής συνάντησης του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και των αρμοδίων Υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με όλους τους εμπλεκόμενους, η οποία είχε προγραμματιστεί από χθες.


Διαβάστε επίσης: Στάση εργασίας στο αεροδρόμιο Λάρνακας λόγω μαζικών απολύσεων (pic)

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.