Υπουργικό: Παράταση στο μειωμένο ΦΠΑ στα καύσιμα-«Κάνουμε ότι μπορούμε» (vid)


Ολοκληρώθηκε το έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο υπό την Αννίτα Δημητρίου για να δοθεί επέκταση μέχρι Φεβρουάριο του 2023 η ισχύ του μέτρου για την μείωση του μέτρου κατανάλωσης στα καύσιμα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.


Η παράταση του εν λόγω μέτρου είναι και η αξίωση του συνόλου των καταναλωτών καθώς και των κοινωνικών εταίρων για την ελάφρυνση των προϋπολογισμών κυρίως του ρεύματος που πλήττονται από την παρατεταμένη ακρίβεια.


Μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η παράταση του μειωμένου ΦΠΑ στα καύσιμα ήταν μία απόφαση που έλαβαν πριν 3 μήνες ώστε να ελαφρύνουνε τους πολίτες τους από τις αυξανόμενες τιμές στα καύσιμα και θεωρεί σκόπιμο μέχρι τις 15 Ιανουαρίου να παραμείνει αυτή η ελάφρυνση.


Διαβάστε επίσης: Ηλεκτρισμός «χρυσάφι» λόγω καθυστερήσεων και αποτυχιών των Κυβερνήσεων


Συμπλήρωσε πως τώρα συνεχίζεται η Τρίτη δέσμη μέτρων που αφορά την μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος. Η πρώτη μείωση ήταν μέσω τη ΑΗΚ και η δεύτερη μείωση αφορούσε την μείωση του ΦΠΑ από 19 στο 10% για όλους και από 19 στο 5% για όλους και αυτό έχει αντικατασταθεί με κάλυψη του ΦΠΑ μέσω μείωσης της τιμής του ρεύματος της ΑΗΚ από κρατικά κονδύλια και έξτρα επιδότηση για την αύξηση κατά 22% που ήταν πριν λίγο καιρό στην τιμή του ρεύματος.


Παράλληλα, πρόσθεσε, με την μείωση των τιμών του πετρελαίου η Κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα και την επέκταση αυτής της ελάφρυνσης μέσω της μείωσης του φόρου κατανάλωσης. Το νέο μέτρο για τους επόμενους 3 μήνες είναι περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ και ανεβάζει το συνολικό κόστος μόνο για τα καύσιμα στα 33-35 εκατομμύρια ευρώ.


Πάντα εμείς θα τα παρακολουθούμε και ανάλογα με τις δυνατότητές μας θα λαμβάνουμε μέτρα, τα οποία θα έχουν αποτέλεσμα χωρίς να εξανεμίσουμε από την πρώτη στιγμή αυτό το απόθεμα το οποίοι έχουμε», τόνισε.


Όσο αφορά τα δημόσια οικονομικά, ανέφερε ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι δύσκολα. «Ξέρω ότι αυτά δεν λύνουν το πρόβλημα και δεν μπορούμε μόνοι μας εθνικά να αντιμετωπίσουμε τον πληθωρισμό και πρέπει και ο κόσμος να συνηθίσει στις εξοικονομήσεις. Και άλλες χώρες έχουν λάβει δραστικά μέτρα όσο αφορά την εξοικονόμηση και δυστυχώς πρέπει να προσαρμοστούμε στην νέα εποχή. Το κράτος έχει αποδείξει ότι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του και με ορθολογισμό και χωρίς λαϊκισμό κάνει αυτό το οποίο μπορεί που είναι πολύ περισσότερο από αυτό που έχουν κάνει οι πλύστες χώρες της ΕΕ» κατέληξε ο κ. Πετρίδης.


Δείτε το βίντεο:


Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.