Υπουργείο Εξωτερικών σε Τσαβούσογλου: Αυτά που λέτε ξεφεύγουν και της απλής λογικής

Απάντηση προς τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απηύθυνε το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, μέσω του εκπροσώπου του, Αλέξανδρου Παπαϊωάννου, αναφορικά με τις απειλές του Τούρκου υπουργού ότι η Άγκυρα θα αμφισβητήσει την κυριαρχία των ελληνικών νησιών.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για τις απειλητικές δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο κ. Παπαϊωάννου δήλωσε πως «αναφορικά με τις πλέον πρόσφατες αιτιάσεις Τούρκων αξιωματούχων για το καθεστώς των νησιών του Αιγαίου τις απορρίπτουμε εν τω συνόλω τους. Οι εν λόγω αιτιάσεις όχι μόνο δεν συνάδουν με βασικές αρχές του Διεθνούς Δικαίου, αλλά ξεφεύγουν και της απλής λογικής.

Η Ελληνική θέση αναφορικά με το ζήτημα αυτό έχει εκφρασθεί επανειλημμένα και δημόσια. Σχετική επιστολή έχει αποσταλεί από την Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΗΕ προς τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού αυτού.

Ομοίως, η Ελλάδα απορρίπτει τις τουρκικές μονομερείς αιτιάσεις για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο, αιτιάσεις, οι οποίες αγνοούν, για μια ακόμα φορά, τους θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, και ιδιαίτερα του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας. Οι αιτιάσεις αυτές, συν τοις άλλοις, στηρίζονται σε ένα ανυπόστατο, άκυρο και παράνομο “μνημόνιο”.

Η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και είναι πρόθυμη να διεξάγει εποικοδομητικό διάλογο με την Τουρκία, στη βάση των αρχών αυτών».

To άρθρο Υπουργείο Εξωτερικών σε Τσαβούσογλου: Αυτά που λέτε ξεφεύγουν και της απλής λογικής δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.