ΥΠΑΜ ΗΠΑ: O Πούτιν να αποφύγει έναν πλήρους κλίμακας «πόλεμο επιλογής»


Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν την “τελευταία εισβολή” της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά θέλουν να διατηρήσουν ανοιχτή τη διπλωματική οδό για να “αποτρέψουν τη σύγκρουση να προχωρήσει περαιτέρω”, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν.


 


“Η τελευταία ρωσική εισβολή απειλεί την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία της Ουκρανίας και της διατλαντικής κοινότητας”, δήλωσε ο Όστιν υποδεχόμενος τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα στο Πεντάγωνο.


 


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μπορεί ακόμη να αποφύγει έναν πλήρους κλίμακας “πόλεμο επιλογής”, τόνισε ο Λόιντ Όστιν κατά την έναρξη των συνομιλιών με τον Ντμίτρο Κουλέμπα.


 


“Ο Πούτιν μπορεί ακόμη να αποφύγει έναν πλήρους κλίμακας, τραγικό πόλεμο επιλογής”, είπε ο Όστιν στον Κουλέμπα, προσθέτοντας: “Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά μαζί σας και θα παραμείνουμε σε συντονισμό με τους συμμάχους μας και τους εταίρους μας για να προσπαθήσουμε να βρούμε έναν τρόπο ώστε να αποτρέψουμε τη σύγκρουση να προχωρήσει περαιτέρω”.


 


“Η υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στην αυτοάμυνα, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας είναι ακλόνητη”, πρόσθεσε ο επικεφαλής του Πενταγώνου, χαιρετίζοντας τη “μετρημένη απάντηση” του Κιέβου απέναντι στην “επιθετικότητα, τις προκλήσεις και τις ψευδείς κατηγορίες της Ρωσίας”.


 


Ο Κουλέμπα από την πλευρά του τόνισε ότι ήθελε να συναντήσει τον Όστιν γιατί “αυτές τις μέρες διπλωματία σημαίνει και άμυνα. Το μήνυμά μου είναι απλό: μια ισχυρή Ουκρανία είναι η καλύτερη αποτροπή έναντι της Ρωσίας”, τόνισε πριν συνεχιστούν οι συνομιλίες στο Πεντάγωνο και φύγουν οι δημοσιογράφοι από την αίθουσα.


 


Διαβάστε επίσης 


 


 


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


 


Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.