Τυροκαυτερή με λιαστές ντομάτες | Χρυσές Συνταγές
Υλικά
500γρ φέτα
200γρ στραγγιστό γιαούρτι
100γρ λιαστές ντομάτες (σε λάδι)
1 κουταλιά σούπας ξύδι
1 κοφτό κουταλάκι τσαγιού πάπρικα (καυτερή ή γλυκιά)
Εκτέλεση
Χτυπάμε μαζί σε μπλέντερ τη φέτα, το γιαούρτι και τις λιαστές ντομάτες, μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
Προσθέτουμε το ξύδι και την πάπρικα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αν θέλουμε με φρέσκια καυτερή κόκκινη πιπεριά.
Μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι και καρύδια
Υλικά
1 κιλό μεγάλες μελιτζάνες
35 γρ. χυμό λεμονιού
25 γρ. ταχίνι
50 γρ. καρύδια
Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε ρηχό ταψί. Ψήνουμε σε thermogrill (συνδυασμό φούρνου- γκριλ) και μέτρια θερμοκρασία για 1 ώρα.
Μεταφέρουμε σε σανίδα ή πιάτο και ζεστές όπως είναι, αφαιρούμε το εσωτερικό με ένα κουτάλι. Χοντροκόβουμε και ρίχνουμε αμέσως τον χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε την ταχύ, αλάτι και πιπέρι και τα καρύδια αλεσμένα λεπτά. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Πηγη δημοσιεύτηκε στο
Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.