Τσικνοπέμπτη στη Θεσσαλονίκη: Πάνω από 3 εκατ. σουβλάκια πήραν τον δρόμο της …ψησταριάς

Περισσότερα από τρία εκατ. τεμάχια σουβλάκια (χοιρινά και κοτόπουλο) πήραν τον δρόμο της …ψησταριάς από τα κρεοπωλεία του νομού Θεσσαλονίκης για να τηρηθεί το έθιμο της Τσικνοπέμπτης, με την κίνηση να καταγράφεται αυξημένη από την περασμένη Δευτέρα σε ποσοστό άνω του 50% σε σχέση με πέρυσι.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών νομού Θεσσαλονίκης Νίκος Μπαλαμπανίδης, «το σουβλάκι, χοιρινό και κοτόπουλο, είναι αδιαμφισβήτητα ο βασιλιάς της Τσικνοπέμπτης και ακολουθούν οι πανσέτες και τα λουκάνικα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κίνηση στα κρεοπωλεία κορυφώθηκε χθες με παρέες των έξι ατόμων να προμηθεύονται τουλάχιστον 20 σουβλάκια χοιρινό και κοτόπουλο. «Αν αυτή η ποσότητα διαιρεθεί καθιστά ακριβή τον υπολογισμό μου, ότι συνολικά σήμερα ψήνονται και θα ψηθούν πάνω από τρία εκατομμύρια τεμάχια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλαμπανίδης.

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.