Τσαβούσογλου: Ελλάδα, Frontex και ΕΕ ευθύνονται για θανάτους μεταναστών


Την Ελλάδα, τη Frontex και την ΕΕ, κατηγορεί ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου για θανάτους μεταναστών στη θάλασσα, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να λογοδοτήσουν.


 


Σε δηλώσεις του κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ΥΠΕΞ της Λιβερίας, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε πρόσθετες πληροφορίες και έγγραφα από την Τουρκία για το θέμα των μεταναστών, προσθέτοντας ότι χθες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν ενέκρινε τον προϋπολογισμό της FRONTEX για το 2020. «Ένας μέρος αυτού του προϋπολογισμού χρησιμοποιήθηκε για τις απωθήσεις μεταναστών», είπε.


Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι “η Frontex συμμετείχε σε απάνθρωπες πρακτικές. Η μη έγκριση του προϋπολογισμού δεν αθωώνει τη Frontex. Έπειτα από αυτές τις απωθήσεις αποκαλύφθηκαν θάνατοι, υπήρχαν και άνθρωποι που πέθαναν στη θάλασσα γιατί τα φουσκωτά τους τρυπήθηκαν στη μέση της θάλασσας. Ευθύνη έχει και η Ελλάδα. Αυτό είναι ένα ανθρωπιστικό ζήτημα. Η Ελλάδα ευθύνεται και για τους θανάτους. Εφόσον έγινε μπροστά στα μάτια τους, η Frontex και συνεπώς η ΕΕ έχουν επίσης ευθύνη. Οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν», είπε ο Τούρκος Υπουργός.


Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.