Τσίπρας: «Το πρώτο και το τρίτο κόμμα κατά πάσα πιθανότητα θα μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση μετά τις εκλογές»

Η χώρα μας βρίσκεται σε φουλ προεκλογικούς ρυθμούς με τον Αλέξη Τσίπρα να παραχωρεί συνέντευξη στο Mega.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για την επιλογή του να κατέβει υποψήφιος στις Σέρρες, λέγοντας πως για εκείνον η υποψηφιότητά του εκεί έχει συμβολικό χαρακτήρα καθώς στις Σέρρες κατεβαίνει υποψήφιος και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση μιλώντας για την υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή χαρακτηρίζοντας την παραίτησή του υποκριτική. «Οφείλουμε όλοι να κάνουμε τα πάντα για να μην ξαναζήσουμε τέτοια τραγωδία», ανέφερε χαρακτηριστικά και ήταν σαφής: «Γιατί ο κ. Μητσοτάκης τον έβαλε υποψήφιο στις εκλογές;».

Σημείωσε εξάλλου ότι «κατά πάσα πιθανότητα το πρώτο με το τρίτο κόμμα θα μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση».

«Δεν θέλω να το κρύψω έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό η επιλογή μου. Στα Τέμπη, ο υπουργός μεταφορών ο κ. Καραμανλής παραιτήθηκε και φάνηκε πως η παραίτησή του ήταν υποκριτική γιατί ερχόντουσαν οι εκλογές. για εμένα είναι συμβολισμός γιατί η πολιτική δεν είναι μία υπόθεση οικογενειών, τζακιών και στη ΝΔ υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι από μεγάλες οικογένειες. Η απόφαση η δική μου είναι να μην το αφήσω να ξεχαστεί», είπε αρχικά.

«Ήρθε ο κ. Καραμανλής να νομιμοποιήσει το ρουσφέτι»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις τρεις διώξεις που έγιναν πρόσφατα, καθώς και για το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για show μπροστά στις κάμερες όπου ο Γιώργος Γεραπετρίτης προσπαθούσε να βαφτίσει ως τηλεδιοίκηση τον τοπικό χειρισμό στη Λάρισα.

«Την προηγούμενη βδομάδα η δικαιοσύνη προχώρησε σε ποινική δίωξη του πρώην επικεφαλής του ΟΣΕ και δύο στελεχών για τα Τέμπη, τα οποία στελέχη είχαν την ευθύνη για την μετάταξη του σταθμάρχη. Οφείλει να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης, γιατί αυτό έγινε παράνομα. Και ήρθε ο κ. Καραμανλής να νομιμοποιήσει το ρουσφέτι, χάσαμε όμως συνανθρώπους μας. Ήρθε και το πόρισμα, το οποίο λέει πως το 2019 λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση, έγινε μία πυρκαγιά και με ευθύνη Καραμανλή δεν φρόντισε να αποκατασταθεί. Και έκανε τα αδιανόητα  σόου ο υφυπουργός να βαπτίσει την κονσόλα, τηλεδιόικηση».

«Δεν πρέπει να ξεχάσουμε»

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι πρέπει να μαθευτεί ποιος έκανε το «ρουσφέτι» του «μοιραίου σταθμάρχη».

«Για να μην ξαναγίνει ένα τέτοιο δυστύχημα δεν πρέπει να ξεχάσουμε. Η κυβέρνηση κρίνεται για τις επιλογές της αυτά τα τέσσερα χρόνια. Οφείλει να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης για το ρουσφέτι και γιατί είναι και πάλι υποψήφιος αυτός που ευθύνεται. Ο  κ. Καραμαλής παραιτήθηκε υποκριτικά. Παραιτήθηκε κάτω από το βάρος της κοινής γνώμης μετά από την τραγωδία και τώρα να είσαι και πάλι υποψήφιος. Ο κ. Καραμαλής θεωρεί πως είναι οικογενειακό του δικαίωμα να συμμετάσχει στις εκλογές. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να απαντήσει με τι τον κρατάει ο κ. Καραμανλής. Για ποιος είναι ο υπεύθυνος του διορισμού. Αυτό είναι το κράτος που θέλουμε να είναι δίπλα στον πολίτη; Τι θα πούμε στα νέα παιδιά που διαδήλωναν σε ένα κράτος που είναι εχθρός τους; Είναι μία ευκαιρία να μπει ένα τέλος σε αυτής την απαξίωση».

«Το πρόγραμμά μας είναι 5.5 δις ευρώ»

Μιλώντας για την ακρίβεια, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει να έχει και μια κρατική αισχροκέρδεια δίπλα στην αισχροκέρδεια των ιδιωτών».

«Ο κρατικός προϋπολογισμός εξασφαλίζει 4.5 δις περισσότερα έσοδα από τον υψηλό ΦΠΑ από την στιγμή ο πληθωρισμός έχει αυξηθεί. Θα σταματήσουμε να έχουμε υπερέσοδα δίνοντας ανάσα στους καταναλωτές. Ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει ανάμεσα στην αισχροκέρδεια των ιδιωτών να υπάρχει και μία κρατική αισχροκέρδεια με τη διατήρησης του ΦΠΑ σε αυτά τα μεγέθη. Η μεσαία τάξη πληρώνει βαρύτατο φόρο. Για να έχει 4.5-5 δις προκειμένου να δίνει επιδοτήσεις σε αυτούς που ανεβάζουν τις τιμές. Το κάνει σκόπιμα. Παίρνει τα χρήματα από τους ανθρώπους για να γεμίζουν τα ταμεία, να δίνει επιδότησες για να κάνει τον καλό κα τα χρήματα πάνε σε αυτούς που διατηρούν υψηλά τις τιμές», είπε αρχικά.

«Λέει ο κ. Μητσοτάκης πως η ακρίβεια είναι παγκόσμιο φαινόμενο αλλά η αισχροκέρδεια είναι ελληνική. Αυτή την περίοδο είχαμε τα θέματα της ακρίβειας, και την πανδημία και στην πανδημία είμασταν από τους κατώτερους. Στη ακρίβεια είμασταν πρώτοι στο ρεύμα, και στη βενζίνη σε όλη την Ευρώπη. Οι τιμές στα σούπερ μάρκετ είναι από τα πιο ψηλά την ίδια στιγμή ο μισθός μένει χαμηλός. Για την ακρίβεια η πρόταση μας είναι να σταματήσουμε τη συσσώρευση υπερκερδών στα ταμεία και να διατηρήσουμε υψηλό ΦΠΑ και Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης από την στιγμή που ο πληθωρισμός έχει ανέβει. Ο κ. Μητσοτάκης έλεγε πως το 2018 υπέγραψα τέταρτο μνημόνιο. Ας σοβαρευτούμε λίγο. Ο ΣΥΡΙΖΑ τέσσερα χρόνια τώρα, όσα λέγαμε ήταν τεκμηριωμένα. Τότε, ο κ. Μητσοτάκης είχε υπολογίσει το πρόγραμμα 25 δις, μετά το πήγε στο 48, και τώρα στο 85. Το πρόγραμμά μας είναι 5.5 δις ευρώ, είναι τα μισά από αυτά που έδωσε ο κ. Μητσοτάκης σε εταιρίες που φτιάχτηκαν για να πάρουν χρήματά με απευθείας αναθέσεις».

Για το πρόγραμμα «Δήμητρα»

Σκληρή ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα σε σχέση με το πρόγραμμα «Δήμητρα» του ΜέΡΑ25. Ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά «ας πάρει ο κ. Βαρουφάκης τον φίλο του τον Σόιμπλε να συζητήσουν», αναφερόμενος σε ενδεχόμενο κλείσιμο τραπεζών και σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπήκε σε αυτή τη συζήτηση ούτε και το 2015.

«Εγώ ήρθα σε ρήξη με τον Βαρουφάκη το 2015 και έθιξα το θέμα το νομίσματος και θα το κάνω τώρα; Σήμερα αυτός που απειλείται με χρεοκοπία είναι οι οικογένειες όχι οι τράπεζες. Εμείς έχουμε αποκλείσει κάθε συζήτηση που αφορά σχέδια που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Εάν θέλει ο κ. Βαρουφάκης να συζητήσει τέτοια σχέδια να πάει να βρει τον κ. Σόιμπλε που είναι φίλος τους και να τα κουβεντιάσουμε. Αυτό δεν αφορά το αύριο της χώρας και όχι μία προοδευτική κυβέρνηση. Αυτές οι εκλογές θα βγάλουν κυβέρνηση. Κατά πάσα βεβαιότητα το πρώτο με το τρίτο κόμμα θα μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση. Σε όσα λέγονται προεκλογικά και σε όσα θα γίνουν μετεκλογικά, υπάρχει διαφορά. Εάν ο κ. Ανδρουλάκης καταφέρει να έχει ένα τέτοιο ποσοστό είτε θα μπορεί το φέρει στο τραπέζι. Αυτό που θα πρέπει να μιλήσουμε είναι για το πρόγραμμα και όχι τον πρωθυπουργό».

To άρθρο Τσίπρας: «Το πρώτο και το τρίτο κόμμα κατά πάσα πιθανότητα θα μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση μετά τις εκλογές» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.
Ανακοίνωση: Λόγω των συνεχών αυξήσεων στις παροχές μας βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση κάλυψης των αναγκών συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου (servers, website , hosting κ.α). Θα θέλαμε να ζητήσουμε από εσάς την βοήθεια και την στήριξή σας με δωρεές, για την ορθή και μελλοντική λειτουργία του chat . Κάντε δωρεά πατώντας πάνω στο εικονίδιο Donate.

donate