Τσίπρας για τα νέα μέτρα για το ρεύμα: Τώρα βρέθηκαν «λεφτόδεντρα;» Χάθηκε πολύτιμος χρόνος

Τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση του κύματος της ακρίβειας στην ενέργεια αναμένουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αν και όπως λένε χάθηκε ήδη πολύτιμος χρόνος με αποτέλεσμα να συσσωρευτούν τα προβλήματα στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις.

«Αν είναι μεγάλο το πακέτο αναρωτιέμαι αν βρήκαν λεφτόδεντρα ξαφνικά» σχολίασε σε συνέντευξη του ο Αλέξης Τσίπρας.

Και πρόσθεσε: «Γιατί 9 μήνες τώρα που έχει λεηλατηθεί κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση, κάθε φορά που μιλάμε για την ανάγκη να στηριχθούν μας λένε ‘πού θα βρείτε τα λεφτά; Έχετε λεφτόδεντρα;’. Και ξαφνικά βλέπουμε να μιλάμε για κάποια δισεκατομμύρια, άρα μάλλον υπάρχουν λεφτά ή τα έλεγαν λάθος το προηγούμενο διάστημα. Ας δούμε τι θα φέρουν κι ας δούμε ποια θα είναι η λογική των μέτρων. Ό,τι είναι αναγκαίο να υπάρξουν μέτρα το λέμε εδώ και 9 μήνες, δεν το λέμε χτες» .

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφερόμενος στο μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πολίτες τόνισε ότι «δεν τα βγάζουν πέρα τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, δεν μπορεί ένας συνταξιούχος που παίρνει 400 ευρώ σύνταξη να έρχεται ο λογαριασμός 600, δεν μπορεί ένας μισθωτός με 1.200 ευρώ και δύο παιδιά να πληρώνει 800 και 1000 ευρώ λογαριασμούς».

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζονται επιφυλακτικοί για τις κυβερνητικές εξαγγελίες καθώς όπως λένε δεν γνωρίζουν από ποιο ταμείο προέρχονται αυτά τα χρήματα και αν θα κληθούν να τα πληρώσουν και πάλι οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε μάλιστα ότι «το κρίσιμο είναι αν αυτά τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση θα ποτίσουν νέα “λεφτόδεντρα” -άρα θα πληρώσουν ξανά οι φορολογούμενοι, θα αυξηθεί το έλλειμμα της χώρας και θα πληρώσουν ξανά οι φορολογούμενοι-, ή θα κόψει τα “κλεφτόδεντρα”, δηλαδή θα μειώσει την αισχροκέρδεια, τα υπερκέρδη της ΔΕΗ και των άλλων ιδιωτών παρόχων».

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

Σημείωσε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει το δεύτερο, δηλαδή «να μειώσει αυτή την αισχροκέρδεια». Είπε ακόμη να υπάρξει συνδυασμός «αυτού που επιχειρούν οι κυβερνήσεις της Ισπανίας και της Πορτογαλίας μετά από μάχη στο ευρωπαϊκό συμβούλιο που δεν έδωσε ποτέ ο κ. Μητσοτάκης, δηλαδή να απεμπλέξει την τιμή της κιλοβατώρας ρεύματος από την τιμή του φυσικού αερίου βάζοντας είτε και ένα πλαφόν στη χονδρική τιμή του ρεύματος, αλλά ταυτόχρονα και έναν κόφτη στα κέρδη της ΔΕΗ και των άλλων παραγωγών». Σημείωσε ότι με βάση τους υπολογισμούς του ΣΥΡΙΖΑ «που δεν έχουν διαψευστεί από τη ΡΑΕ που θα έπρεπε να κάνει καλύτερα τη δουλειά της και όχι να είναι σαν τροχονόμος 9 μήνες τώρα, υπάρχουν πάνω από 1,5 δισ. υπερκέρδη».

Οταν ρωτήθηκε μάλιστα αν στην πρόσφατη συνάντησή του με την ΡΑΕ επιβεβαίωσε αυτό τον αριθμό, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «απέφυγαν να μιλήσουν για αριθμούς, κάτι που είναι έξω από κάθε λογική, 9 μήνες τώρα και να μην τολμούν να μιλήσουν με στοιχεία ενώ θα έπρεπε κάθε εβδομάδα να δίνουν στοιχεία».

To άρθρο Τσίπρας για τα νέα μέτρα για το ρεύμα: Τώρα βρέθηκαν «λεφτόδεντρα;» Χάθηκε πολύτιμος χρόνος δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.